FunX

Vonneke over jeugdtrauma's: "Ik ben vroeger als klein meisje veel gepest"

foto: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. Vonneke over jeugdtrauma's: "Ik ben vroeger als klein meisje veel gepest"

YouTuber, FunX-dj en actrice Vonneke Bonneke neemt plaats op de stoel bij collega FunX-dj Fernando om het over de real things te hebben. Want hoewel ze dagelijks veel over haar leven op YouTube plaatst, zijn er ook veel dingen die men nog niet van haar weet. In een openhartig gesprek met Fernando vertelt ze over het krijgen van een psychose, het aanstaande moederschap en hoe ze vroeger is gepest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moederschap

Vlak voor kerst maakte Vonneke via haar YouTube kanaal bekend dat ze zwanger is. "Ik wilde al heel lang een kindje, dus ik ben heel blij dat ik dit jaar moeder ga worden", vertelt ze aan Fernando. "Mijn vriend Davinio had altijd zoiets van: het komt wanneer het komt. Zodra we het niet meer gingen forceren, raakte ik zwanger." De YouTubester is nu druk bezig met het shoppen van babyspullen, maar is wel uitgesproken in haar smaak. "Een baby groeit heel snel, dus het kopen van designer kleertjes vind ik zonde."

Relatie Davinio

Inmiddels woont Vonneke alweer een tijdje samen met haar vriend Davinio en ze vertelt dat het destijds best gek is verlopen. "We waren vrienden en wilden allebei op onszelf gaan wonen. Toen hebben we besloten om samen op zoek te gaan naar een huis en huisgenoten te worden." Maar van het een kwam het ander en voor de twee het wisten hadden ze een relatie. Hoewel Vonneke en Davinio gek op elkaar zijn, zijn er ook wat puntjes van irritatie. "Ik ben heel slordig en laat altijd alles overal slingeren in huis. Davinio is daarentegen heel netjes en geordend, dus hij kan zich daar soms wel aan ergeren." Toch zitten de twee met heel veel dingen op één lijn. "We denken over veel dingen hetzelfde en hebben dezelfde kijk op het leven. Hij is mijn partner, maar ook mijn beste vriend."

Pesterijen

Vonneke werd vroeger als klein meisje veel gepest. "Op school werd ik vaak uitgemaakt voor zwarte piet of zwarte aap, wat me als klein kind erg raakte." Omdat haar thuissituatie ook niet goed was, kon ze nergens uithuilen. "Hierdoor heb ik een soort muur om me heen gebouwd." Toen ze naar een andere plaats verhuisde, besloot ze dat het tijd was voor een schone lei. "Ik dacht fuck it, ik heb al die mensen achter me gelaten en ga nu voor mezelf kiezen." De YouTubester begon met het maken van grappige video's, waarna ze in één klap bekend werd.

Psychose

Eind 2019 kreeg Vonneke een psychose. "Ik had nog veel trauma's uit mijn jeugd niet verwerkt en in combinatie met het veel roken van wiet heeft dit tot een psychose geleid." Hoewel het zo'n drie dagen duurde, kan ze zich er weinig van herinneren. Vonneke verloor steeds meer grip op de realiteit, met een dieptepunt tot gevolg. "Ik draaide helemaal door en ik had mezelf op een gegeven moment opgesloten in de slaapkamer met een mes." Haar vriend Davinio besloot de politie te bellen, waarna Vonneke werd gebracht naar een GGZ-instelling. Na een opname van twee weken kon ze weer naar huis. Met behulp van een hoop medicatie werd Vonneke uiteindelijk weer de oude.

Acteren & Expeditie Robinson

Naast dat Vonneke vijf dagen in de week te horen is als FunX-dj en een eigen YouTube-kanaal runt, wil ze zich ook gaan richten op andere dingen. Zo vertolkte ze in de film Tatta's de rol van Beauty, een pittige tante met een grote bek. Toch wil ze zichzelf verder ontwikkelen op het gebied van acteren. "Ik word vaak gevraagd voor dezelfde rollen, maar ik zou het toch ook leuk vinden om een andere kant van mezelf te laten zien." Bovendien is het haar grootste droom om ooit een keer deel te nemen aan Expeditie Robinson. "Ik denk dat ik het wel lang zou volhouden. Vroeger lustte ik weinig en at ik soms bijna niets, dus ik denk dat ik dat wel aan zou kunnen."

Fabiola & Boxing Influencers

Aan het einde van het gesprek komt de beef met Fabiola ook nog even aan bod. Want na een paar raps over en weer, daagde Fabiola haar namelijk uit om tegenover elkaar in de ring te komen staan bij Boxing Influencers. "Ik had er eigenlijk helemaal geen zin in, maar ze bleef me maar uitdagen, dus toen dacht ik: nu gaan we het ook doen." Tijdens de uitdaging voorafgaand aan het duel liepen de spanningen hoog op. "Davinio zei nog tegen me: 'Als ze stoer doet, moet je haar gewoon een klap geven.'"

Vlak na de staredown kreeg Vonneke de psychose. "Toen ik uit de GGZ-instelling kwam, was het nog maar een maand tot het gevecht. Ik ben toen als een gek begonnen met trainen." Vonneke zat destijds nog aan veel medicatie om mentaal te kunnen herstellen van de psychose. "De eerste dag dat ik weer bij de training aankwam, werd ik weggestuurd omdat ze dachten dat ik stoned was."

Ster advertentie
Ster advertentie