FunX

Abdelhamid helpt arme gezinnen aan gratis boodschappen met FRIS supermarkt

foto: privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Abdelhamid helpt arme gezinnen aan gratis boodschappen met FRIS supermarkt

Gratis boodschappen doen: voor arme gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West is het sinds gisteren mogelijk. De 33-jarige Abdelhamid heeft namelijk de supermarkt FRIS opgericht, waar de schappen altijd vol zijn voor families die krap bij kas zitten. "Als kinderen of jongeren met honger naar bed gaan, is het ingewikkeld om het daar over te hebben. Ik ben heel trots en blij dat wij ze nu kunnen helpen", vertelt Abdelhamid aan Fernando.

Abdelhamid (33) opent gratis supermarkt voor kwetsbare gezinnen!

Armoede verhelpen

Abdelhamid zet zich al langer in om de armoede in de stad tegen te gaan. Zo richtte hij eerder stichting Studiezalen op, waar kwetsbare kinderen in de stad rustig hun huiswerk kunnen maken. "Ik merkte dat er kinderen bij ons kwamen die vertelden dat ze dagelijks met honger naar bed gingen." Zijn handen begonnen te jeuken en zo ontstond het idee voor FRIS. "De families van deze kinderen zijn nu welkom in onze supermarkt om gratis boodschappen te halen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Life coaches

Bij de opening van de supermarkt zijn er zo'n tachtig gezinnen welkom om hun boodschappen te komen doen. "We kennen al deze families en hun situatie en willen hen zo een kans geven." Er is slechts één voorwaarde voor de ouders. "Ze moeten er voor open staan om echt geholpen te worden en uit deze situatie te komen, in het belang van hun kind." Om de families bij te staan, zullen er in de winkel life coaches aanwezig zijn voor persoonlijke gesprekken en coaching.

Crowdfunding

Voor het opzetten van FRIS kreeg Abdelhamid steun van verschillende kanten. "We hebben door middel van een crowdfunding 250.000 euro verzameld waarmee we het pand konden verbouwen en inrichten." Supermarktketen Vomar heeft het vullen van de schappen op zich genomen. "Via via kwamen we in contact met deze winkel en zij zorgen er nu dagelijks voor dat de kinderen en hun families niets te kort komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote opening

Afgelopen dinsdag opende burgemeester Femke Halsema FRIS. Ze vertelde aan AT5 dat de komst van de winkel een revolutie is. "Ik hoop dat het leidt tot een nieuwe manier van denken over armoede. In deze supermarkt word je vertrouwd en kan je hulp krijgen als je dat wil." Door middel van een inzamelingsactie hoopt stichting Studiezalen de gezinnen in de toekomst ook van gratis boodschappen te voorzien en hen te ondersteunen op het gebied van coaching.

Ster advertentie
Ster advertentie