FunX

Bambi (23) woont uit nood in haar auto: "Ik douch in de sportschool"

foto: Bambi
  1. Newschevron right
  2. Bambi (23) woont uit nood in haar auto: "Ik douch in de sportschool"

Naar schatting wonen in ons land een paar honderd mensen noodgedwongen in hun auto. Deskundigen verwachten dat dit er alleen maar meer gaan worden door de toenemende armoede en aanhoudende woningnood. Ook de 23-jarige Bambi woont sinds een maand in haar auto. In Start met Fernando vertelt zij meer over haar situatie.

Illegaal

Toen Bambi haar huisje kwijtraakte en met haar drie katten op straat kwam te staan, had zij geen andere optie meer dan noodgedwongen in haar auto te wonen. Een spannende situatie voor een 23-jarige vrouw, want in Nederland is het wonen in je auto illegaal. Gelukkig heeft Bambi hier nog nooit problemen mee gehad. "De eerste nacht dat ik in mijn auto sliep, stond er opeens een politiebusje achter me, maar omdat ze het te druk hadden, hebben ze mij laten gaan. Verder heb ik nooit problemen gehad."

Vertrouw op jezelf

Ondanks de nare situatie was bij vriendinnen wonen geen optie. "Iedereen heeft zijn eigen problemen. Vriendinnen van mij hebben ook woningen waar ze misschien uit worden gezet, dus hier kun je ook niet altijd terecht. Ik heb altijd van mijn oma geleerd dat je alles zelf moet doen. Je moet op jezelf vertrouwen en dan komt alles goed. Zolang je maar door blijft vechten." En dat heeft Bambi gedaan.

Bambi (23) woont noodgedwongen in haar auto: "Ik douch in de sportschool"

Dagbesteding

Bambi vertelt hoe ze voor zichzelf zorgt terwijl ze in haar auto leeft. "'s Ochtends ga ik eerst naar de McDonald's om de wc te gebruiken. Daarna ga ik naar de sportschool om te douchen." Verder vult Bambi haar dag in door samen met haar toegewezen begeleider te zoeken naar een woning. Werk heeft ze niet, maar dat heeft een schokkende reden. "Veel mensen beseffen niet dat zodra ik begin met werken, alle hulp om mij heen per direct stopt. Hierom zijn we eerst bezig met het zoeken naar een huisje en kijk ik pas daarna weer naar werk."

Probleem kenbaar maken

Misschien komt dit verhaal je bekend voor, want Bambi plaatst al een tijd video's over haar situatie op TikTok. "Ik doe dit absoluut niet voor de aandacht, maar ik wil wel dat het kenbaar wordt wat er in Nederland allemaal speelt. De politiek moet hier van weten en de mensen in de Tweede Kamer moeten hier iets aan doen. Dit gaat zo niet langer."

Ster advertentie
Ster advertentie