FunX Amsterdam

Hulp voor dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam via Straatapp

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Hulp voor dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam via Straatapp

Jongeren die in Amsterdam dakloos dreigt te worden, kunnen nu hulp krijgen door de Straat app te downloaden. In samenwerking met acht jongerenorganisaties van De Combinatie en wethouder Simone Kukenheim, is de app ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar.

Ervaring en informatie delen

Via de app kun je zien waar je goedkoop kunt slapen, maar ook eten en douchen. Het idee ontstond binnen de groep van Don Bosco Straatvisie: jongeren die zelf hebben ervaren hoe het is om op straat te leven.

Voor jongeren is het heel heftig om ineens op straat te komen staan, volgens Kukenheim. "Je hebt geen vaste woon- en verblijfplaats, vaak geen vast inkomen en bent helemaal op jezelf aangewezen. Daarom juichen we het initiatief van deze Straatapp toe. Het sluit goed aan bij de behoefte van dakloze jongeren aan meer praktische tips en adviezen.”

Binnen de app kunnen gebruikers elkaar informatie geven, zonder dat daar wifi voor nodig is. Daarnaast biedt de app een luisterend oor en is er specifieke informatie verkrijgbaar voor lhbtq-jongeren.


Ster advertentie
Ster advertentie