FunX

Glory-kickbokser Yousri Belgaroui: ''Ik geef elke klap met liefde''

  1. Newschevron right
  2. Glory-kickbokser Yousri Belgaroui: ''Ik geef elke klap met liefde''

Yousri Belgaroui is 24 jaar en begon op zijn zestiende met vechten. Toch is hij al zijn hele leven gefascineerd door kickboksen. Inmiddels is hij, net als veel van zijn voorbeelden, getekend bij Glory. Hij kwam bij Eva langs in WorX om zijn inspirerende verhaal te delen.

''Ik woonde om de hoek van Mike's Gym. Toen ik klein was ging ik daar altijd kijken. In mijn ogen is het de beste gym van de wereld. Badr Hari, Melvin Manhoef, Joerie Mes, Alistair Overeem, Gökhan Saki... Zij komen er allemaal vandaan.''

Bijzaak

Naast al het zware trainen slaagde hij er ook in om een universitaire studie af te ronden. Het sporten stond voor hem echter altijd op de eerste plaats; studeren was vooral bijzaak.

''Door het vechten kreeg ik zoveel focus en discipline. Ik dacht gewoon: die studie doen we er ook nog even naast. Puur om mijn moeder trots te maken.''

spanning

Toen Yousri begon met vechten merkte hij dat hij veel woede in zich had. Hij merkte dat hij door het harde trainen steeds rustiger wordt. Voor hem is het ook heel belangrijk om andere mensen te kunnen helpen en niet alleen aan jezelf te denken. Zo ging hij in het begin van de vluchtelingencrisis naar Lesbos om daar een helpende hand te bieden.

''Ik doe dat soort dingen ook omdat ik de spanning mis als ik niet vecht. Die spanning heb ik ook in de ring. Je komt in allebei de situaties in een soort waas: je bent niet langer met je eigen leven bezig.''

liefde

Het lijkt een groot contrast: anderen helpen en anderen in elkaar slaan. Maar volgens Yousri is de combinatie van 'een hater' en 'een lover' helemaal niet zo vreemd.

''Ik ben van allebei een beetje. Ook in de ring geef ik elke klap met liefde.''

Rico

Yousri zit op dit moment nog in het middengewichtsklasse. In eerste instantie wil hij in deze categorie wereldkampioen worden en de titel daarna nog een aantal keer verdedigen. Yousri is zelf teamgenoot van Badr Hari, dus daar zou hij niet zo snel tegen gaan vechten. Een gevecht tegen Rico Verhoeven zou hij uiteraard wel zien zitten...

''Als ik naar de heavyweight ga, heb ik wel een appeltje met hem te schillen.''

Looks

Reporter Laila ging een dagje met Yousri mee trainen bij Mike's Gym. Ze kreeg een lesje van Yousri en zelfs Mike Passenier was onder de indruk van haar rechtse. Als Laila vraagt hoe Yousri het doet in de boksring, komt er een onverwacht antwoord van de trainer van Badr Hari:

''Hij doet het goed hoor. Vooral om z'n looks. Ze weten niet of ze hem moeten zoenen of moeten slaan.''

Belgaroui

Zoals elke bokser, heeft ook Yousri een favoriete track om zijn entree te maken. Zijn vrienden Harra, Tayara en d'Tuniz hebben zelfs een speciaal boksnummer voor hem gemaakt, die de toepasselijke naam 'Belgaroui' kreeg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie