FunX

Reanny over haar succesvolle carrière: "Je moet op niemand wachten"

foto: Lowie
  1. Newschevron right
  2. Reanny over haar succesvolle carrière: "Je moet op niemand wachten"

In een nieuwe rubriek vertellen verschillende jonge vrouwen over de weg die zij hebben afgelegd binnen hun succesvolle carrière. Wat zijn de adviezen die zij aan hun jongere zelf zouden geven? Dit keer spreken we met niemand minder dan Reanny. In een interview met FunX vertelt ze alles over haar carrière als artiest en deelt ze waardevolle tips voor iedereen die een vergelijkbaar carrièrepad ambieert.

Reanny is een artiest en heeft de missie om vrouwen zelfverzekerd te laten voelen met haar muziek. Ze haalt veel inspiratie uit het Amsterdamse Kraaiennest, waar ze opgegroeid is. In 2022 brak de rapper door met haar nummer Bel me niet. Later dat jaar wist ze weer veel aandacht te krijgen met haar nummer Tas, dat helemaal viraal ging op TikTok. Ondertussen is ze getekend bij Top Notch, heeft ze haar eerste EP A Goddess, WBU? uitgebracht en zal ze dit jaar zelfs op Lowlands optreden.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd als muzikant?

"Zover mogelijk is: probeer niet afhankelijk te zijn van anderen. Als iemand je een kans aanbiedt, dan moet je niet wachten tot dat werkelijkheid wordt. Zorg juist dat je zelf altijd vooruit blijft werken. Als dit namelijk niet meer doorgaat, dan loop je enorm achter en mis je misschien wel andere kansen."

Als je een carrière in de muziek nastreeft, waar moet je dan beginnen?

"Ga eerst naar de studio en zorg ervoor dat je heel veel demo's maakt. Zo kun je meteen doorpakken, mocht je beginnen met het uitbrengen van muziek. Schrijf daarnaast ook een plan, zodat je weet wat je wil bereiken en wat je nodig hebt om daar te komen."

Wat zou je tegen je jongere zelf willen zeggen aan het begin van je carrière?

"Neem niets persoonlijk. Je weet waarom je het doet en waarvoor je het uiteindelijk doet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe belangrijk is je netwerk bij een carrière als muzikant?

"Je netwerk is superbelangrijk. Mijn netwerk heeft mij ook enorm geholpen tijdens mijn carrière. Het kan je een enorme boost geven, want door je netwerk kan alles sneller gaan lopen. Ik ben bijvoorbeeld tijdens een borrel een designer tegengekomen, waar ik nu heel veel mee samenwerk."

Wat is je beste carrièretip?

"Je moet op niemand wachten en je moet als artiest echt consistent zijn in de dingen die je doet. Er zijn heel veel mensen die hetzelfde doen als jij doet, maar als je consistent blijft en goede plannen hebt dan spring je er wel uit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie