FunX

Mahi Khalesi (30) over haar succesvolle carrière: "Trots op hoe hard ik altijd heb gerend"

foto: Femque Maria
  1. Newschevron right
  2. Mahi Khalesi (30) over haar succesvolle carrière: "Trots op hoe hard ik altijd heb gerend"

In een nieuwe rubriek vertellen verschillende jonge vrouwen over de weg die zij hebben afgelegd binnen hun succesvolle carrière. Wat zijn de adviezen die zij aan hun jongere zelf zouden geven? Vandaag, op Internationale Vrouwendag, trappen we af met niemand minder dan FunX' eigen Mahi Khalesi. In een interview met FunX vertelt ze alles over haar werk in de muziekindustrie en media en deelt ze waardevolle tips voor iedereen die een vergelijkbaar carrièrepad ambieert.

Mahi Khalesi (30) werkt al lange tijd in de muziek- en mediawereld. Zo is ze bij FunX regelmatig te horen op de radio en presenteert ze de podcast It's Complicated. Daarnaast heeft ze als A&R-manager voor het platenlabel Sony Music gewerkt en deed ze management voor artiesten als NOELL3 en Inez.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd tijdens je werk in de muziekindustrie?

"Ik heb echt geleerd om voor mezelf op te komen, bij wijze van spreken m’n mannetje te staan, een dikke huid te hebben en dingen niet persoonlijk te nemen. Deze industrie maakt veel grappen en business is gewoon business. Daarnaast moet je ook echt je woordje klaar hebben. Als iemand iets doet wat je niet leuk vindt of waar je niet achter staat, dan moet je dat ook uitspreken en niet alleen ‘ja en amen’ knikken."

Als je als vrouw een carrière in muziek nastreeft, waar zou je dan moeten beginnen?

"Het is heel belangrijk om goed te weten wat je wel en niet wil. Ga lekker je dromen achterna, maar let ook op dat je het meteen zegt als er iets gebeurt wat je niet aanstaat. Train jezelf om dingen meteen te zeggen en niet pas achteraf. Verder wordt de industrie gelukkig niet meer gedomineerd door mannen. Er zijn veel toffe vrouwen werkzaam in de industrie, dus voel je je er vooral in thuis en ga lekker je ding doen!"

Wat zou je tegen je jongere zelf willen zeggen aan het begin van je carrière?

"Ik ben best trots op de jongere ik. Vooral trots op hoe ik altijd heb gerend voor mijn doelen en dromen. Maar zoals m’n lieve collega laatst tegen me zei: ‘werk niet hard, maar werk slim’. Dat had ik wel kunnen gebruiken in m’n jongere jaren, want ik heb me echt kapot gewerkt. Ik heb er geen spijt van, want ik heb er ook veel profijt van gehad. Maar ik had hier en daar wel wat slimmer kunnen werken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is jouw beste carrièretip?

"Nogmaals: weet wat je wil en ga er voor de volle 100% voor. Als je het niet echt wil of er niet echt je best voor doet, krijg je er ook geen 100% voor terug. Alles erin stoppen en echt je best doen, meer kan je niet doen. Laat je niet door emoties of andere externe factoren afleiden. Neem dingen niet persoonlijk. Ga altijd terug naar jouw doelen en dromen."

Hoe belangrijk is je netwerk in de muziekindustrie?

"Extreem belangrijk. Je netwerk is het belangrijkste voor het maken van carrière. Wees aanwezig, laat je gezicht zien, zet je beste beentje voor. In de business hoef je elkaar niet leuk te vinden, want het is geen vriendschap, het is business. Dus ga lekker netwerken, wissel plannen met elkaar uit, kijk wat je samen kan doen of wat je voor iemand kan betekenen. Vooral in het begin zal je veel dingen for free doen en dat is eigenlijk gewoon lesgeld. Dus vooral netwerken!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie