FunX

Ga stemmen! Het gaat om je toekomst!

  1. Newschevron right
  2. Ga stemmen! Het gaat om je toekomst!
Ondanks het belang van de gemeenteraadsverkiezingen blijkt dat maar 20% van de jongeren denkt te gaan stemmen bij de aankomende verkiezingen. Peter Kanne van TNS-NIPO vertelde in Fresh 'n Up dat het komt doordat jongeren toch denken dat ze kunnen doen wat ze willen, maar ook omdat ze niet op de hoogte zijn van de gemeenteraadsverkiezingen: "Ze kennen de politici niet en de standpunten niet."

Uit het onderzoek van TNS-NIPO blijkt eigenlijk dat jongeren niet geïnteresseerd zijn in de gemeenteraadsverkiezingen, maar jouw stem kan juist heel belangrijk zijn. Door de stemmen kan jij iets betekenen voor bijvoorbeeld de hoge jeugdwerkloosheid, het onderwijs of kinderopvang. Wil jij het verschil maken? Breng dan je stem uit op 19 maart.FunX helpt
Ben je afgestudeerd en kan je maar geen baan vinden? Wil je op kamers maar is er nergens woonruimte? Stapelen je schulden zich op? Heb je vaak te maken met discriminatie op de arbeidsmarkt of kom je maar niet aan een stageplek? Laat het FunX weten!

Probleem
Wij leggen je probleem voor aan een expert en confronteren politici in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart met jouw probleem! Want jouw probleem…is ook politiek!

Ster advertentie
Ster advertentie