FunX

Noer (23) liep hersenletsel op na een heftig auto-ongeluk: "Ik heb er nog steeds last van"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Noer (23) liep hersenletsel op na een heftig auto-ongeluk: "Ik heb er nog steeds last van"

De 23-jarige Noer was achttien toen ze tijdens het oversteken werd aangereden. Door dit heftige ongeluk liep ze hersenletsel op, waardoor ze zich niets meer kan herinneren van deze gebeurtenis. In Jouw Stad vertelt ze daar meer over aan Susanne.

Noer (23) kreeg geheugenverlies door ernstig ongeluk met een auto

Geheugenverlies

Noer leeft nog elke dag met de gevolgen van hersenletsel. Zo raakt ze snel overprikkeld en uitgeput. Naar eigen zeggen weet ze 'gelukkig' niets meer van het ongeluk dat ervoor gezorgd heeft dat ze vandaag de dag aan geheugenverlies lijdt. "Ik weet gelukkig niks, omdat het zo heftig was. Op het moment dat ik wakker werd in het ziekenhuis, had ik geen idee waarom ik daar lag", vertelt Noer. "Ik kreeg vervolgens te horen dat ik was aangereden en een gebroken rug, bekken, een klaplong en nog meer had. Dat doet wel wat met je."

Quote

Mijn leven is misschien wel veranderd, maar ik probeer er elke dag het beste van te maken.

Noer (23)

Taakstraf

Het ongeluk leidde tot een rechtszaak waarbij de automobilist die Noer aanreed een taakstraf kreeg. De reden dat hij slechts een taakstraf kreeg, was omdat hij het ongeluk niet opzettelijk had veroorzaakt. Hoewel Noer laat doorschemeren dat ze het een lage straf vindt, richt ze zich vooral op het positieve. "Mijn leven is misschien wel veranderd, maar ik probeer er elke dag het beste van te maken. Dat is het enige dat ik kan doen. Ik kan wel blijven hameren op hoe hij aangepakt had moeten worden, maar dan ben ik meer bezig met een ander dan met mezelf."

Van zich af schrijven

Om de heftige impact van het ongeluk te kunnen verwerken, besloot Noer een boek te schrijven over hoe haar leven is veranderd na de aanrijding. Niet alleen zij, maar ook haar zusje sloeg aan het schrijven. "In het ziekenhuis werd aan vrienden en familie aangeraden om mijn dagen bij te houden, omdat ik nog leed aan geheugenverlies. Mijn zusje schreef op wie er langskwamen, waar ik trek in had en wat er allemaal werd gezegd. Ze probeerde het op een mooie manier bij te houden, zodat ik er altijd op terug kan kijken. Ik vond het ook heel mooi om het allemaal terug te lezen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miss Beauty of Zuid-Holland

Hoewel de Rotterdamse nog altijd kampt met de gevolgen van hersenletsel, gaat het goed met haar en staat ze momenteel in de finale van de missverkiezing Miss Beauty of Zuid-Holland. Net als vele andere deelnemers van Missverkiezingen wil Noer zich inzetten voor een goed doel. Ze nam dan ook even de tijd om uit te leggen waarom ze milieuvervuiling wil tegengaan. "Iets wat we met z'n allen op Aarde met elkaar gemeen hebben, is dat we goed willen leven, maar als we heel goed om ons heen kijken, zorgen we helemaal niet goed voor onze planeet. Ik wil heel graag mijn geld stoppen in recyclen, en het reduceren van CO2-uitstoot, zodat we een veel betere Aarde kunnen creëren voor onszelf en voor onze kinderen."

Ster advertentie
Ster advertentie