FunX

Schrijver Mocro Maffia over omstreden titel van aflevering: "Dat hebben we niet bewust gedaan"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Schrijver Mocro Maffia over omstreden titel van aflevering: "Dat hebben we niet bewust gedaan"

De vierde aflevering van het nieuwe seizoen van Mocro Maffia is sinds vrijdag te zien op Videoland en dat betekent dat er ook weer een gloednieuwe Mocro Maffia Aftertalk voor je klaarstaat. Dit keer is Victor D. Ponten, die onder meer als regisseur meewerkt aan de serie en onderdeel is van het team dat het script bedenkt, te gast bij Nordin en Yuki om de gebeurtenissen in het vijfde seizoen te bespreken. De mannen hebben het onder meer over de omstreden titel van een van de voorgaande afleveringen, die na veel commotie op social media gewijzigd is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Creatieve eindverantwoordelijke

Victor heeft een belangrijke rol in het vijfde seizoen van Mocro Maffia, al zie je hem niet als acteur in de serie. "Ik ben als het ware de creatieve eindverantwoordelijke die achter de schermen alles in goede banen leidt." Een van de dingen waar de schrijver bij betrokken is, is de titels van de afleveringen. En laat dat nou net iets zijn waar onlangs veel commotie over was.

'Jezus Aan Het KK Kruis'

Op social media ging het helemaal los over de titel van de tweede aflevering van seizoen vijf, die 'Jezus Aan Het KK Kruis' heette. Hoewel Mocro Maffia de titel van de serie uiteindelijk wijzigde, namen veel mensen het de makers kwalijk dat ze uit waren op een publiciteitsstunt. Volgens Victor is daar echter geen sprake van. "We hebben die titel niet zo genoemd om commotie te veroorzaken."

De schrijver legt uit hoe de titels van de episodes tot stand komen. "Het zijn altijd uitspraken van personages in de aflevering. Ik moest voor iedere aflevering een titel aanleveren en dan schrijf je gewoon de eerste quotes op die in je opkomen." Achteraf gezien, begrijpt Victor dat mensen niet blij waren met de titel. "Daarom vonden we ook dat we het moesten aanpassen. Dat is niet meer dan fair."

Een grote finale

De vierde aflevering van seizoen vijf staat in het teken van het overlijden van een van de hoofdpersonages in de serie. Volgens Victor kunnen fans van Mocro Maffia de komende afleveringen nog veel meer spektakel verwachten. "Er zijn schokkende dingen gebeurd en een van de belangrijkste personages is er nu uit. Maar geloof me: er staat nog zoveel meer te gebeuren. Een paar personages gaan echt nog hele gekke dingen doen. Je kunt de laatste drie afleveringen van dit seizoen zien als één grote finale."

Ster advertentie
Ster advertentie