STER Advertentie
STER Advertentie

Held Teun (20) creëert geluksmomentjes voor mensen met dementie

Held Teun (20) creëert geluksmomentjes voor mensen met dementie
Instagram: @teunentoebespraat

Vrijdag 23 augustus 2019 - 13:39 uur

|

Door:

Francesco

Niet alle superhelden dragen een cape. Zo ook eindbaas Teun (20) die een extra steun is voor mensen met dementie. Hij organiseert en creëert verschillende geluksmomentjes voor hen. Deze man is zo'n hero dat minister-president Mark Rutte zijn goede daden opmerkte en hem uitnodigde. Een goed moment om hem tijdens Good Vibes Only Friday in Start te spreken. 

"Met een klein beetje betrokkenheid en een hele kleine handeling, kan je al heel veel voor iemand betekenen."

'Held Teun (20) creëert geluksmomentjes voor mensen met dementie'

Opbloeien

Teun besteedt gemiddeld veertig uur per week vrijwillig aan zijn eigen stichting en werkt ook nog eens een dag per week in een verpleeghuis. 

"Ik vind het contact met mensen met dementie heel bijzonder. Ik merkte vanuit mijn omgeving dat daar een beetje stoffig over werd gedacht. Dus ik dacht: laat ik met video's eens zien hoe het ook anders kan. [...] Ik ga bijvoorbeeld met een oud-brandweerman van 92 jaar terug naar het vak en dat film ik. Dan zie je een hele kwetsbare man opbloeien tot een hele trotse brandweerman en vader. Super mooi."

Geluksmomentjes 

Behalve dit soort dingen organiseert Teun ook gratis silent disco's in verpleeghuizen of gaat hij bijvoorbeeld een ijsje eten. "Ik ga bijvoorbeeld samen met iemand met het syndroom van Down én iemand met dementie een ijsje eten om hun relatie weer te geven in een video. Met een klein beetje betrokkenheid en een hele kleine handeling, kan je al heel veel voor iemand betekenen."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rutte

Dat Teun een echte held is, kan niemand ontkennen. Even tussendoor: Teun, je bent een HELD! En gelukkig worden échte helden (daar is ie weer) zoals Teun ook opgemerkt door belangrijke mensen. Zo nodigde minister-president Mark Rutte hem uit om afgelopen maandag op de koffie te komen in Den Haag. Hoe dat was? Teun: "Heel bijzonder. Hij toonde oprechte betrokkenheid en interesse." 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reportage

Maar niet alleen Rutte showt zijn respect voor Teun. Vicepremier Hugo de Jonge deelde gisterenavond op Facebook de reportage die gemaakt is van de silent disco's die Teun organiseert. "Ik heb hem uitgenodigd om in gesprek te gaan met mij. Dus ik hoop dat we het binnenkort ook inhoudelijk kunnen hebben over de zorg en zo de zorg voor mensen met dementie kunnen verbeteren."

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Football manager 2020 nu tijdelijk gratis op te halen

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

  • Cardi B en Offset gaan scheiden