FunX

Semra (24) mag in huurhuis van haar overleden vader blijven wonen

foto: Privébeeldfoto: Privébeeld
  1. Newschevron right
  2. Semra (24) mag in huurhuis van haar overleden vader blijven wonen

De afgelopen tijd was een ware battle voor de 24-jarige Semra. Nadat ze vorig jaar haar vader verloor, wilde de woningcorporatie haar uit het huis hebben waar ze met hem woonde. Desondanks kan Semra dit jaar met goed nieuws afsluiten. Ze mag namelijk toch in het huis blijven wonen. Hoe ze deze lastige situatie overwon, vertelde ze in Start met Fernando.

Start: Semra (24) mag toch in huis van overleden vader blijven

Quote

Het is het beste wat me overkomen is dit jaar

Semra

Gemeenschappelijk huishouden

Woningcorporatie Eigen Haard wilde Semra na het overlijden van haar vader niet meer in het huis laten wonen. Volgens hen was er geen sprake van een duurzaam gemeenschappelijk huishouden, terwijl Semra al die tijd zorgde voor haar vader. "Ik zorgde wel voor mijn vader en ik heb ook een verklaring van de huisarts dat ik zijn mantelzorger was. Ook heb ik een verklaring van de buren, die zagen dat ik altijd voor zaken als de boodschappen en het huishouden zorgde", vertelde ze een maand geleden in Start.

Rechter

Omdat de woningcorporatie haar bewijs niet goed genoeg vond, besloot Semra naar de rechter te stappen. En met succes! De rechter besloot in haar voordeel. ''Gelukkig maar'', zegt Semra opgelucht. De rechter stelde vast dat er wél sprake was een duurzaam gemeenschappelijk huishouden en dat ze in de woning mag blijven wonen.

Opgelucht

''Het is het beste wat me overkomen is dit jaar, ik heb er geen woorden voor hoe gelukkig ik nu ben'', vertelt Semra. Het was geen makkelijk jaar voor haar, maar dankzij haar strijdersmentaliteit heeft ze er toch voor gezorgd dat ze in de woning kan blijven wonen. ''Het was een heel zwaar jaar. Je bent telkens bezig met het aanvechten van het besluit en aan het denken over waar je heen zou moeten gaan als het niet lukt.''

Quote

Volwassen kinderen die hun ouder plots verliezen, moeten in hun ouderlijk huis kunnen blijven wonen of er moet een alternatief worden aangeboden. Anders sta je gewoon op straat.

Semra

Blijven vechten

Haar strijd is nog niet afgelopen. Semra ziet namelijk dat er veel meer jongeren zijn die hetzelfde meemaken en die wil ze graag helpen. ''Als je in dezelfde situatie zit, dan kun je me altijd een bericht sturen op Facebook. Er is ook een motie ingediend die effect zal hebben op de mensen die na mij komen.'' Semra is zelf een petitie gestart om aandacht voor het probleem te vragen. ''Ook al is je kans klein, je moet het gewoon proberen, je moet blijven vechten'', laat Semra weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie