FunX

Tayc: "M'n moeder maakte het refrein voor 'N'y Pense Plus'"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Tayc: "M'n moeder maakte het refrein voor 'N'y Pense Plus'"

De Frans-Kameroense singer-songwriter Tayc staat binnenkort in Ahoy, maar bracht vandaag eerst een bezoekje aan Fernando in de FunX-studio. Tayc, bekend van zijn hits N'y Pense Plus en Le Temps, vertelt onder andere over hoe zijn moeder hem hielp bij het scoren van zijn grote hit en hoe zijn liefde voor muziek is ontstaan.

Jeugd

Tayc vertelt aan Fernando dat hij net is terug gekomen uit Mauritius voor een concert en dat het goed met hem gaat. "Het was weer magisch. Als je in de studio songteksten schrijft met je producer en je hoort twee weken later dat tienduizend mensen die meezingen, is dat geweldig." De artiest was in zijn jeugd ook al veel bezig met muziek. "Ik hoorde thuis veel Kameroense muziek, maar ook Congolese muziek en Caribische muziek." Naast zingen danst Tayc ook al sinds jonge leeftijd. Hij won in 2021 zelfs de Franse Dancing With The Stars.

Franse singer-songwriter TayC vertelt hoe zijn moeder hem hielp met het scoren van een hit!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kameroens

N'y Pense Plus is een track waar Tayc in 2020 een grote hit mee scoorde. In deze tune verwerkte hij niet alleen de Franse, maar ook de Kameroense taal. Hij vertelt meer over het tot stand komen van de track. "Ik zat in de woonkamer en ik keek naar videoclips op televisie. Ik hoorde mijn zusje Kameroens spreken aan de telefoon tegen een vriendin. Ze zei tegen haar vriendin: 'Vergeet het gewoon, laat het gaan'. Dat inspireerde me." Hij vertelt dat dat hem op het idee bracht om het nummer N'y Pense Plus te noemen. Dit is namelijk de letterlijke Franse vertaling voor 'denk er niet meer aan'. "Ik ging naar de studio toe en ik vertelde mijn producer over mijn ideeën. Hij was net zo enthousiast als ik en niet veel later hadden we een nummer."

Moeder

Tayc's moeder inspireerde hem vervolgens om het herkenbare "imi imi imi imi imi" in het refrein van de track te verwerken. Hij belde haar om 10 uur 's avonds wakker uit bed met de vraag of ze kon vertellen wat 'vergeet het' in het Kameroens is en daar rolde "imi imi imi imi imi" uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album en concert

Tayc bracht ongeveer een maand geleden zijn nieuwe album Room 69 uit. Op 29 april kan je die nieuwe muziek live horen, want dan geeft hij een concert in Rotterdam Ahoy

Ster advertentie
Ster advertentie