FunX

‘Kaartjes doorverkopen is lekker geld verdienen’

  1. Newschevron right
  2. ‘Kaartjes doorverkopen is lekker geld verdienen’
Volgens verschillende poppodia mogen kaarten voor evenementen eigenlijk niet worden doorverkocht. De prijs wordt daardoor vaak omhoog gedreven door handelaren. Daarnaast worden kaarten soms ook gekopieerd en dubbel verkocht. Hebben we hier te maken met marktwerking of pure oplichterij?

Stelling

Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM stond de stelling: ‘Mensen die concertkaartjes opkopen om ze bewust duurder door te verkopen zijn oplichters’. Zo’n 74% van de stemmers was het oneens met de stelling.

Reacties

Gwendolyn: Nee, ze zijn slim. Als jij je kaartje voor meer kon verkopen, zou je dat ook doen .
Nurcan: Als je het zo bekijkt is iedereen elkaar aan het oplichten. We hebben hier over een concertkaartje. Maar er gebeurt meer in de wereld.
Joshua: Ik ben het eens met de stelling. Dit is precies de reden waarom ik niet naar concerten ga.
Gwyneth: Ze zijn commercieel ingesteld. Maar muziekfan is het wel ontzettend balen als de kaartjes opeens heel erg duur zijn geworden.
Rianne: Zo gaat het leven.
Safi: Ze verkopen lucht. Dus ja, het is oplichterij.

Dubbel zo duur

Presentator Q-Bah ging zelf ook even op onderzoek uit. Als snel stuitte hij op kaartjes voor het concert van Jennifer Lopez op 29 oktober, die voor het dubbele worden aangeboden. Op de website van Ahoy zijn de goedkoopste kaartjes 45 euro. Op Rang1tickets is de startprijs 109 euro. Hetzelfde geldt voor het aankomende concert van Jay-Z en Kanye West in de Gelredome in Arnhem. Ticketmaster biedt kaartjes aan voor 56 euro, maar op Viagogo vragen secundaire verkopers tussen de 96 en 135 euro.

Reacties in CritiX met Q-Bah

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F49544848&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

CritiX met Q-Bah check je maandag t/m donderdag van 21.00 tot 23.00 uur op FunX.
Ster advertentie
Ster advertentie