FunX

Vonneke wint award 'Radiovrouw 2023': "Dat is wel echt gangster"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Vonneke wint award 'Radiovrouw 2023': "Dat is wel echt gangster"

Vonneke Bonneke heeft de alternatieve award voor de RadioRing gewonnen en mag zich 'Radiovrouw 2023' noemen. De nieuwe award werd in het leven geroepen als tegengeluid voor de RadioRing, omdat hier geen enkele vrouw voor genomineerd was.

Vonneke wint

In de FunX-show met Nordin en Vonneke werd het goede nieuws vandaag bekendgemaakt. Vonneke zag de winst niet aankomen en reageerde enorm enthousiast. "Oh my god. Dat is wel echt gangster, man." Voordat het nieuws naar buiten kwam, stelde Nordin haar de vraag hoe groot ze de kans achtte dat ze de titel 'Radiovrouw 2023' zou winnen. Vonneke liet toen weten dat ze niet dacht dat ze het qua skills zou winnen van de andere genomineerden. Zo nam ze radio-dj Marieke Elsinga van Qmusic als voorbeeld. Waar ze het naar eigen zeggen wel mee zou winnen? "Mijn lijpe fanbase".


Niet alleen Vonneke, maar ook FunX' eigen radio-dj's Imani, Chanel en Wef stonden in de lijst van genomineerden.

Waarom wordt deze award uitgereikt?

Vier vrouwelijke omroepsters hebben 'Radiovrouw 2023' in het leven geroepen als reactie op het feit dat dit jaar geen enkele vrouwelijke radiomaker genomineerd is voor de RadioRing. Deze prijs, de enige door het publiek uitgereikte onderscheiding voor Nederlandse radiomakers, wordt elk jaar door AVROTROS in Hilversum uitgereikt.

Astrid de Jong is een van de vier initiatiefnemers van de 'Radiovrouw 2023' en vertelt aan het AD dat vrouwen in de radiowereld nog lang niet gelijk vertegenwoordigd zijn. "Ik begrijp de gedachte om een prijs genderneutraal te maken heel goed. De gedachte is mooi als je te maken hebt met een gelijk werkveld en met gelijke kansen en mogelijkheden voor vrouwen. Maar deze radiowereld is nog niet gelijk", zegt ze.

Ster advertentie
Ster advertentie