FunX

Mo Bicep over zijn transformatie: "Het is telkens weer een strijd met jezelf"

foto: Instagram: mobicepp
  1. Newschevron right
  2. Mo Bicep over zijn transformatie: "Het is telkens weer een strijd met jezelf"

Mo Bicep is vrijwel altijd bezig met fit blijven, ook tijdens de vastenperiode. In Ramadan Late Night beantwoordde de Brabantse fitnessgoeroe dringende vragen van luisteraars en vertelde hij over de flinke transformatie die hij de afgelopen periode doormaakte. "Het gaat telkens weer om de strijd met jezelf aangaan."

terug in shape

Mo heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om weer terug in vorm te raken. Na zijn haartransplantatie kon hij namelijk een tijdje niet trainen. Hij besloot van die periode gebruik te maken door volop te gaan genieten. In zijn geval betekende dat veel uit eten gaan. "Ik lette nergens meer op en had daar een gewoonte van gemaakt." Zo at hij regelmatig zo'n 5000 tot 6000 calorieën per dag. Hij kwam dan ook aardig wat kilo's aan, maar besloot op een gegeven moment aan de handrem te trekken.

Op YouTube laat hij in de docu Mo Bicep Gaat Droog in 90 Dagen zien hoe hij zijn levensstijl heeft weten aan te passen. Dat was niet altijd makkelijk, maar inmiddels is Mo weer back in shape. Volgens hemzelf valt er echter nog altijd aan alles te werken. "Mensen denken: 'hij zal altijd wel blokjes hebben'. Maar ik ben ook druk: ik ben een vader en een ondernemer, dus bij mij komt er soms ook een vetlaagje. Het blijft lastig om jezelf te blijven motiveren."

'HOE KOM JE UIT BED ALS JE GEEN ZIN HEBT?'

Mo staat altijd klaar om anderen te motiveren en dus had hij ook advies voor de FunX-luisteraars. Bijvoorbeeld over de struggle van het opstaan om te gaan sporten, terwijl je eigenlijk helemaal geen zin hebt. "Je kan twee dingen doen: depressief thuis blijven of die switch maken. Dat is soms moeilijk, dat begrijp ik ook, maar je moet in jezelf geloven!" Hij drukt de luisteraars dan ook op het hart om jezelf niet als slachtoffer te zien.

'ik loop elke ochtend hard, maar krijg maar geen platte buik'

Frustrerend: je gaat braaf elke ochtend hardlopen, maar je buik wordt maar niet strakker... Wat helpt dan wel? Mo had het antwoord: "Voeding aanpassen! Minderen met calorieën en koolhydraten." Volgens hem is hardlopen zonder je voeding aan te passen zoals dweilen met de kraan open.

'Is trainen effectiever tijdens de ramadan?'

Sommigen hebben het gevoel dat je bij het trainen in de vastenperiode sneller spieren ziet, maar dat kom vooral omdat je op een lege maag sport. Mo raadt aan om gewoon na etenstijd rustig wat te bewegen. "Probeer in de ramadan geen spiermassa te winnen, maar spiermassa te houden. Dan heb je al gewonnen", aldus Mo. Op die manier maak je het niet te moeilijk voor jezelf, want vasten is natuurlijk al zwaar genoeg.

'Wie is jouw grote inspiratiebron?'

Mo is duidelijk over wie hem het meeste inspireren: zijn volgers. "Zonder mijn volgers was de periode van mijn docu veel moeilijker geweest. Ik weet dat ik aan hen iets moet laten zien, dus zij zijn mijn motivatie." Dat is bijzonder, want zijn volgers raken juist weer gemotiveerd door Mo. "Het is een win-winsituatie: zij vullen mijn tank waarmee ik vervolgens naar hen toe kan rijden."

'WAT DOE JE OM TOT RUST TE KOMEN?'

Mo lijkt over een eindeloze dosis energie te beschikken, maar wat doet hij om lekker tot rust te komen? "Elke dag met m'n kinderen zijn. Dat is mijn rustmomentje. Dan moet je je telefoon ook gewoon wegleggen." Die telefoon is volgens hem dan ook het grootste probleem. "Zet 'm gewoon even uit!"

Ster advertentie
Ster advertentie