FunX

Marinda laat kinderwens in vervulling gaan door vinden van zaaddonor via Facebook

foto: Instagram/ marindatje
  1. Newschevron right
  2. Marinda laat kinderwens in vervulling gaan door vinden van zaaddonor via Facebook

Wat nou als je heel graag een kind wilt, maar de juiste partner maar steeds niet op je pad komt? De 32-jarige Marinda maakte het mee. Ze heeft haar hele leven al een kinderwens, maar het vinden van een leuke man bleef voor haar tot nu toe uit. Marinda besloot haar wens niet op te geven en op een wel heel bijzondere manier op zoek te gaan naar een zaaddonor, namelijk via Facebook. Hoe deze zoektocht ging en waarom ze dit avontuur deelt op TikTok, vertelt ze aan Tannaz.

Marinda vervult alleen haar kinderwens: "Ik vond mijn zaaddonor via een Facebookgroep"

Grote kinderwens

Marinda legt uit dat ze een half jaar geleden besloot om voor een zaaddonor te kiezen. "Ik ben kinderfotograaf en heb eigenlijk al mijn hele leven een hele grote kinderwens." De juiste man is echter tot op heden niet in haar leven gekomen, dus besloot ze om het heft in eigen handen te nemen om haar wens alsnog in vervulling te laten gaan. "Ik heb eigenlijk altijd al gezegd dat ik open zou staan voor een zaaddonor, als ik mijn droomman niet zou vinden."

Verschillende platforms

Voor het vinden van de juiste zaaddonor zijn er tegenwoordig enorm veel platforms. "Er bestaat bijvoorbeeld een app als JustABaby wat eigenlijk een soort Tinder voor donors is. Je swipet hier letterlijk voor een geschikte zaaddonor." Marinda vond dit iets te onpersoonlijk en besloot het op een andere manier aan te pakken. "Op Facebook zijn er verschillende privé groepen voor als je op zoek bent naar een zaaddonor. Ik ben toen lid geworden van een van deze groepen en heb er een oproep in geplaatst."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inseminatie

Na het plaatsen van de oproep kreeg Marinda verschillende reacties. "Ik heb met een aantal mannen gevideobeld om te kijken met wie ik de beste klik had." Uiteindelijk kwam hier voor haar de geschikte zaaddonor uit. "Qua uiterlijke kenmerken was hij precies wat ik zocht. Ook had hij respect voor mij en mijn wensen rondom het krijgen van een kind." Na het vinden van de juiste donor begon Marinda een half jaar geleden met het traject. "Door middel van inseminatie probeer ik zwanger te raken. Bij de derde keer was het raak." Helaas werd het kindje 7,5 week later dood geboren. "Die dingen gebeuren helaas, maar ik geef niet op. Eind deze week ga ik weer een nieuwe poging wagen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Delen avontuur op TikTok

Op haar TikTok-account neemt Marinda mensen mee in haar avontuur in het vinden van een zaaddonor en het vervullen van haar kinderwens. Door het plaatsen van video's over haar zoektocht naar haar zaaddonor via Facebook, de inseminatie en het krijgen van een miskraam, probeert ze het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken.

Ster advertentie
Ster advertentie