FunX

Zafanja over storm Bonnie: "Vlucht gecanceld en ondergebracht in een hotel"

foto: Privéfotofoto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Zafanja over storm Bonnie: "Vlucht gecanceld en ondergebracht in een hotel"

Inwoners van Aruba, Curaçao en Bonaire waren flink in paniek. De tropische storm Bonnie zou over de eilanden razen en daarom werd besloten dat er een avondklok kwam, de winkels dicht moesten blijven en mensen niet naar buiten mochten. Zafanja is momenteel op Curaçao en vertelt in Start met Fernando hoe de situatie daar nu is.

Zafanja over storm Bonnie

Overgewaaid

Gelukkig kunnen inwoners opgelucht ademhalen: de eilanden zijn ontsnapt aan storm Bonnie. "Het gaat hier best wel goed", vertelt Zafanja aan Fernando. "Storm Bonnie is overgewaaid. Er was best veel regen, maar dat is nu ook gestopt."

Vluchten gecanceld

Zafanja heeft de afgelopen maanden op Curaçao gewerkt en was van plan om naar Suriname te vliegen. De storm gooide echter roet in het eten. "Letterlijk alle vluchten waren gecanceld, dus ik kon nergens naartoe", vertelt Zafanja. Ondertussen werd ze ondergebracht in een ander hotel. "Er was chaos op Curaçao, maar uiteindelijk viel het heel erg mee."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen stress

Bang of angstig was Zafanja niet. "Ik bleef lekker rustig en ging niet mee in de rush van stress. Ik had genoeg eten en drinken. Ik zat hier gewoon safe." Nu de rust weer is wedergekeerd, kan Zafanja eindelijk naar Suriname. "Ik vlieg morgenavond, dan ben ik op tijd om Keti Koti daar mee te maken."

Gezegend land

De avondklok wordt donderdag om 04.00 uur opgeheven. Op alle eilanden geldt nu geen code rood, maar code oranje. "Curaçao is een gezegend land", zei minister-president Gilmar Pisas, die God bedankte voor het uitblijven van grote schade.

Ster advertentie
Ster advertentie