Video

Dylisa over haar relatie waarin ze mishandeld werd: "Zo wil ik niet meer leven"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Dylisa over haar relatie waarin ze mishandeld werd: "Zo wil ik niet meer leven"

Dylisa doet in haar nieuwe track Superwoman een boekje open over haar verleden waarin ze mishandeld werd door haar vriend. Ouassima ging langs bij de clipshoot en sprak Dylisa over de moeilijke periode in haar leven. Ook haar familie, die een belangrijke rol heeft gespeeld in het verwerkingsproces, was aanwezig om haar te steunen. In gesprek met Ouassima vertelt Dylisa over haar ervaringen, de lessen die ze geleerd heeft en de boodschap van haar nieuwe track.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Superwoman

Superwoman is een persoonlijke track gebaseerd op waargebeurde feiten. Dylisa vertelt dat het intens was om een nummer te schrijven over haar relatie waarin ze werd mishandeld. "Het was een hele gekke ervaring. Ik besefte pas na een paar maanden hoe 'erg' de track eigenlijk is. Toen ik dat besefte, wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt om bij hem weg te gaan."

'Zo wil ik niet meer leven'

Tijdens de relatie kwam het geregeld voor dat Dylisa en haar vriend ruzie met elkaar hadden. "We scholden elkaar uit en er was fysiek geweld van beide kanten. Ik ben ook niet altijd de leukste hoor. Maar ik ging dan niet meteen naar mijn moeder om dat te bespreken. Ik had zoiets van: op een gegeven moment lossen we het wel op." Totdat het een avond flink uit de hand liep. "Die avond ging het echt 'left' en dacht ik: zo wil ik niet meer leven man."

Familie

Dylisa heeft een deel van haar familie meegenomen naar haar clipshoot. "Hun support in het proces is heel belangrijk voor me. De gesprekken met hen gaven me kracht. Ze zijn alles voor mij." Ze gaat in de track Superwoman 'van een boze naar een positieve vibe'. "En dat is ook mijn boodschap. Dat het uiteindelijk allemaal goedkomt. Misschien duurt het voor je gevoel te lang, maar het komt echt goed. Twijfel niet aan jezelf en praat als je hulp nodig hebt."

Dylisa's moeder was trots op haar dochter toen ze Superwoman voor het eerst hoorde. "Dat ze het zo van een boos en beladen stuk naar een positief stuk brengt, vind ik mooi. Het laat me opnieuw zien hoe krachtig ze is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teleurgesteld

De ouders van Dylisa waren enorm teleurgesteld in haar ex nadat ze te horen kregen wat er zich binnen de relatie allemaal afspeelde. "We hadden al heel lang een relatie. Hij was gewoon 'part of the family'", vertelt Dylisa. "Ze hadden zoiets van: heeft hij dat echt gedaan? Ze waren echt heel kwaad. Mijn moeder twijfelde geen moment toen ik haar belde. Ze was binnen tien minuten bij me om me te steunen." Haar moeder liet haar weten dat ze niet alleen was en ze er alles aan zouden doen om haar te helpen om 'uit de relatie te komen'.

'Blijf praten en zoek hulp'

Volgens Dylisa helpen de track en de clip haar om een moeilijke periode uit haar leven af te sluiten. "Vandaag heb ik dit hoofdstuk kunnen afsluiten. Ik heb het allemaal in het theater achtergelaten. Ik heb zo lang gewacht op deze dag. Ik voelde me blij, emotioneel en boos tegelijk."

De getalenteerde zangeres heeft een boodschap voor vrouwen die in soortgelijke situaties zitten. "Blijf praten en zoek hulp. Denk niet dat het niks voorstelt, maar laat je stem horen." Dat is ook precies wat ze de jongere Dylisa zou meegeven. "Ik heb heel lang dingen voor mezelf gehouden, omdat ik dacht dat het een 'klein verhaal' was. Daardoor wordt het allemaal nog moeilijker. Vanaf nu zet ik mezelf op de eerste plek."

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie