FunX

Manal Moussane (21) is de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten & Veiligheid

foto: Instagram manalmoussanefoto: Instagram manalmoussane
  1. Newschevron right
  2. Manal Moussane (21) is de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten & Veiligheid

De Goudse Manal Moussane (21) is verkozen tot nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten & Veiligheid. De komende twee jaar heeft Manal de taak om de ideeën van de Nederlandse jongeren over de rechten en veiligheid van jongeren te verzamelen en deze te brengen naar belangrijke internationale toppen. In Start vertelde zij hierover.

Manal Moussane (21) verkozen tot nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten & Veiligheid

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Politiek is ook voor jongeren

Het viel Manal altijd al op dat jongeren ondervertegenwoordigd zijn in de politiek. De gemiddelde leeftijd in de Tweede Kamer ligt hoog. Als jongeren denken aan politiek, dan denken zij al gauw aan grijze mannen in pak die met moeilijke woorden praten. Volgens Manal moet dat beeld veranderen.

Quote

Daar worden wel grotendeels beslissingen gemaakt die over onze toekomst gaan. We hebben er dan ook meer dan recht op om mee te praten.

Manal Moussane

Vanaf de middelbare school

Al op de middelbare school kwam Manal achter haar politieke ambities. Zo viel het haar op dat ze niet kwijt kon hoe zij en andere studenten school ervaarden en hoe zij zich over het onderwijssysteem voelden. Dit wakkerde bij haar de vlam aan om na haar middelbare school VN-jongerenvertegenwoordiger te worden.

Wat doet een VN-jongerenvertegenwoordiger?

Manal gaat zich inzetten voor mensenrechten en veiligheid. Hoe dit eruit zal zien in de praktijk? Ze vertelt dat ze informatie en ideeën zal verzamelen bij jongeren over onderwerpen die gaan over mensenrechten en veiligheid. Dit kan gaan over verschillende onderwerpen als onderwijs, discriminatie, racisme en gendergelijkheid. Die verzamelde input verwerkt zij in een speech die zij op verschillende internationale conferenties zal voordragen. Zo kan zij wereldleiders laten weten wat er onder jongeren speelt en welke onderwerpen extra aandacht nodig hebben.

Het onderwijs moet anders

Manal heeft op Instagram al een beetje gepeild wat jongeren belangrijk vinden. Wat ze vaak hoorde is dat leerlingen op de middelbare school bepaalde vakken missen waarin onderwerpen als voeding en zelfontwikkeling terugkomen. Zij stelt dan ook de vraag of het onderwijs jongeren genoeg voorbereid op de toekomst. Als jongerenvertegenwoordiger wilt Manal de komende twee jaar, naast alle andere belangrijke thema's, extra aandacht geven aan onderwijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie