FunX

Fay (21) geeft 100 euro per maand uit aan boodschappen: "Het is makkelijker dan je denkt"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Fay (21) geeft 100 euro per maand uit aan boodschappen: "Het is makkelijker dan je denkt"

Voor de ene is het een enorme opgave om zo min mogelijk geld uit te geven in de supermarkt, terwijl de ander met gemak al zijn wekelijkse boodschappen voor minder dan 25 euro weet te scoren. Ook de 21-jarige Fay besteedt wekelijks maximaal 25 euro aan boodschappen en legt aan Tannaz uit hoe ze dat voor elkaar krijgt.

Fay (21) geeft 100 euro per maand uit aan boodschappen!

Aanbiedingen checken

Volgens Fay is het veel makkelijker om geld te besparen op boodschappen dan de meeste mensen denken. Zo checkt ze iedere week folders van supermarkten om te achterhalen wat er in de aanbieding is. "Ik doe altijd heel erg m'n best om alle aanbiedingen te checken. Daarnaast doe ik soms boodschappen op de markt. Als je dat doet, zal je zien dat het echt wel mogelijk is om voor 25 euro in de week te eten."

Het helpt natuurlijk ook dat Fay vegetarisch eet en daardoor geen geld kwijt is aan prijzige vleeswaren. Volgens haar is het vooral belangrijk dat ze veel groente, fruit en eventueel voedingssupplementen binnenkrijgt. "In de ochtend eet ik graag yoghurt met fruit en in de middag soms een avocadotoast met een eitje. In de avond eet ik meestal wel heel gevarieerd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geld over voor leuke dingen

Dat Fay zo weinig geld uitgeeft aan haar wekelijkse boodschappen heeft verder ook niet te maken met haar financiële situatie. Zo komt ze maandelijks prima rond en koopt ze wat ze wil in de supermarkt. De 21-jarige studente houdt naar eigen zeggen liever geld over voor andere leuke dingen. "Ik ben student en werk 24 uur in de week. Ik heb best een prima baan, dus aan het geld ligt het niet. Ik ga liever op vakantie van het geld dat ik bespaar. Ik ga volgende week bijvoorbeeld naar New York."

Boodschappen doen met mate

Hoewel het haar iedere week weer lukt om maximaal 25 euro uit te geven aan boodschappen, geeft Fay toe dat het soms best wel eens pittig kan zijn om dat vol te houden. "Soms wil ik heel graag dingen kopen waarvan ik denk: hier heb ik echt zin in. Af en toe koop ik die producten wel, maar dat doe ik dan altijd met mate."

De Week van het Geld

Van 28 maart t/m 1 april is het de Week van het Geld, een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. In deze week worden jongeren gestimuleerd om zich bezig te houden met alles dat met geld te maken heeft om zo hun financiële vaardigheden te ontwikkelen. Het thema dit jaar is 'van doekoe tot digi', waarmee de focus wordt gelegd op de digitalisering van geld. Denk aan online beleggen, cryptomunten en online gokken.

Ook bij FunX lees en hoor je de hele week verhalen over de financiële situatie van jongeren. Hier kun je alles teruglezen. Benieuwd naar nog meer verhalen waarin jongeren praten over hun geldzaken? Check dan Money Moves!

Ster advertentie
Ster advertentie