FunX

Ilias (17) vraagt mensen via TikTok om te bidden voor zijn beste vriend Nevi

foto: Ilias (links) en zijn beste vriend Nevi (rechts) | Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Ilias (17) vraagt mensen via TikTok om te bidden voor zijn beste vriend Nevi

De 17-jarige Ilias postte op TikTok een video waarin hij mensen vraagt om te bidden voor zijn beste vriend Nevi. Naar aanleiding van de video kreeg Nevi ontzettend veel steunbetuigingen. In Start met Fernando vertelt Ilias meer over de situatie van Nevi.

Ilias (17) vraagt mensen via TikTok om te bidden voor zijn beste vriend Nevi

Rugpijn

"Nevi kreeg ongeveer anderhalve maand geleden last van zijn rug. Hij dacht: het is maar een pijntje, het komt vast wel weer goed", vertelt Ilias. Toen Nevi drie weken terug bij de kapper zat, viel hij echter ineens flauw. "Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft hij twee weken lang gelegen zonder dat ze wisten wat er met hem aan de hand was." Vier dagen geleden werd uiteindelijk duidelijk dat Nevi leukemie heeft.

Hechte vriendschap

Ilias vertelt over de mooie en hechte vriendschap die hij heeft met Nevi. "We deden altijd alles samen. We waren letterlijk elke dag bij elkaar. Als ik door iemand word gezien zonder Nevi, dan word me gelijk gevraagd waar Nevi is. Het voelt letterlijk als een broer voor mij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dua's

Door wat Nevi nu meemaakt, is hij zich meer gaan verdiepen in de islam. Hij wilde dat zoveel mogelijk mensen dua's (smeekbedes) voor hem zouden verrichten. Zo ontstond bij Ilias en Nevi het idee om een TikTok-video te delen waarin mensen gevraagd worden om te bidden voor Nevi. De video ging uiteindelijk viraal, tot vreugde van de twee vrienden. Ilias laat weten dat het iets beter gaat met Nevi en dat Nevi blij is met alle steun die hij krijgt. Hij moet binnenkort chemotherapie ondergaan en volgens Ilias is er veel goede hoop vanwege Nevi's jonge leeftijd.

"Nevi wilde de TikTok-video ook naar buiten brengen om te laten zien dat hij een gezonde jongen was die niets mankeerde. Dat is allemaal in één klap veranderd", vertelt Ilias emotioneel. "Hij wil laten zien dat het leven ineens compleet kan veranderen en dat je moet gaan beseffen wat écht belangrijk voor je is."

Ster advertentie
Ster advertentie