FunX

Docent Marit (23) wordt regelmatig aangezien voor leerling: "Ze vragen om mijn snap"

foto: TikTok: Maritbrwr
  1. Newschevron right
  2. Docent Marit (23) wordt regelmatig aangezien voor leerling: "Ze vragen om mijn snap"

Als je denkt aan het klassieke beeld van een docent, dan zie je misschien een persoon van middelbare leeftijd voor je met een bril op en een ruitjesblouse aan. De 23-jarige Marit voldoet helemaal niet aan dat beeld. Ze is nog jong, ziet er hip uit en wordt daarom vaak voor leerling aangezien. Ze vertelde er vanmorgen over in Start met Fernando.

Marit (23) over haar werk als docent: 'Leerlingen vroegen of ze mijn snap mochten'

Onopvallend

"Het gebeurt regelmatig dat ik in een groepje met leerlingen, bijvoorbeeld bovenbouwers, terechtkom in de gang en dat ze dan na twee minuten omkijken van: o, ja dit is een docent, we moeten even rustig doen", vertelt Marit. Naast dat ze er jong uitziet, is ze ook nog eens klein, waardoor ze dus niet zo opvalt tussen de leerlingen. Op TikTok deelde Marit daar onlangs een post over:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DM's

Volgens Marit zitten er heel veel voordelen aan jong docent zijn. "Je vindt bijna dezelfde dingen leuk als de leerlingen", vertelt ze daarover. "Het gat is niet zo heel groot, dus je kan over alles meepraten." Dat zorgt ervoor dat ze een goede band heeft met de leerlingen. "Ze zeggen: 'u bent een van ons'."

Marit krijgt ook wel eens berichtjes in haar DM van leerlingen. "Er zijn wel een aantal jongens die sturen een bericht op Instagram van: 'hé mevrouw, mag ik uw snap'? Of een berichtje van: 'wilt u me bijles geven?'."

Niet de jongste

Marit is trouwens zeker niet de enige jonge docent van Nederland. En de jongste is ze al helemaal niet. "Als je aan het afstuderen bent, sta je ook al in je eentje voor de klas." Er zijn volgens haar dan ook veel andere jonge docenten die dezelfde dingen meemaken op school. "Het is het leukste beroep dat er is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie