FunX

Broederliefde pakt voor 7e keer op rij FunX Music Award: "Het betekent veel voor ons"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Broederliefde pakt voor 7e keer op rij FunX Music Award: "Het betekent veel voor ons"

Broederliefde flikt het weer! Voor het zevende jaar op rij pakken de vrienden uit Rotterdam de FunX Music Award voor Best Group. En ook al wordt het bijna een gewoonte voor ze, het blijft nog steeds een bijzonder moment om die prijs in ontvangst te nemen, zo vertellen de boys achteraf aan Nordin. "Het betekent elk jaar weer veel voor ons."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Mooiste en loyaalste'

Liefde en vriendschap is al meer dan tien jaar de basis voor het succes van Broederliefde. "We zijn misschien niet per se de beste groep, maar wel de mooiste en loyaalste", aldus Emms. Toch denken fans daar anders over, want voor het zevende jaar op rij kreeg de groep massaal de meeste stemmen. "Als je tien of elf jaar bezig bent en je pakt 'm zeven keer, dan ben je toch best aardig bezig", geeft Emms toe.

Zevende keer

Heel spannend is de awarduitreiking na al die jaren niet meer. "Maar toch is het moment voordat 'ie wordt uitgereikt weer spannend. En als je dan wint, is het een kleine ontlading", zegt Sjaf. "Als je nuchter blijft, hecht je waarde aan elke prijs. Jullie, FunX, hebben ook veel voor ons betekend al die jaren, dus deze prijs betekent ook elk jaar weer veel voor ons."

Wat Broederliefde betreft is er maar één tune waarmee ze de winst kunnen vieren: Maluku, hun eerste grote hit. "Het betekent 'gek', dus maak het zo gek als je wil!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie