FunX

Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2021

foto: FunX: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2021

De achtste editie van de FunX Music Awards in AFAS live zit er weer op en alle winnaars zijn bekend. Yade Lauren en Kevin mogen zichzelf de grote winnaars van de avond noemen. Allebei sleepten ze vier awards binnen, waaronder Artist of the Year - Female en Artist of the Year – Male.

Artist of the Year – Female: Yade Lauren

Inmiddels is Yade Lauren niet meer weg te denken uit de scene. Zo trad ze op in een uitverkocht Paradiso en dropte ze harde tunes als Praat Met Mij, Goed Genoeg en Samen. In oktober kondigde Yade aan independent te gaan en nog geen week later dropte ze haar allereerste single In De Nacht. Twee weken later claimde ze de nummer 1 positie in de charts, waarmee ze Adele van de troon afstootte. Dik verdiend dus dat ze drie awards, inclusief de Artist of the Year – Female, wint.

Artist of the Year – Male: Kevin

Dit jaar heeft ook Kevin maar liefst vier awards gewonnen. Hij mag dan bekend staan als de 'slow flow animal', Kevin is keihard gegaan. Zo won hij de Edison Popprijs voor zijn album Animal Stories, bracht hij zijn nieuwe album Grote Versnelling uit en releaste hij verschillende hits met Yade Lauren. Dat en miljoenen luisteraars op Spotify maakt hem terecht Artist of the Year – Male.

Power Award: Défano Holwijn

Het lijkt misschien alweer ver weg, maar weet je nog dat je voor 21.00 uur thuis moest zijn vanwege de avondklok? Gelukkig was Défano er in die zware tijd voor iedereen. Om je te entertainen, om een luisterend oor te bieden, om talent een platform te geven of om geld in te zamelen voor mensen die het keihard nodig hebben. En dat zonder er iets voor terug te vragen. Superhelden dragen niet altijd een cape. Speciaal voor zijn mooie daden tijdens FC Avondklok ontving Défano Holwijn dit jaar tijdens de FunX Music Awards 2021 de Power Award.

Best MC: Lijpe

Dit jaar gaat de award voor Best MC naar Lijpe en de cijfers liegen er niet om. Zijn album Selfmade stond in september in de top 10 van de wereldwijde Spotify Album Debut Chart. Daarnaast dropte hij dit jaar ook het album Verzegeld, waarmee hij zijn vierde nummer één-album in vier jaar tijd heeft gescoord.

Best Singer: Yade Lauren

Yade Lauren is een gevestigde naam geworden en haar zangtalenten waren dit jaar op meerdere tracks te horen. Op tracks al Samen, Goed Genoeg en In De Nacht kun je horen hoeveel emotie Yade in haar muziek stopt. Met zo’n prachtige en unieke stem is het dan ook geen verrassing dat ze de winnaar is van de categorie Best Singer.

Best Group: Broederliefde

Het is het zevende jaar op rij dat Broederliefde de award voor Best Group binnenhaalt. Broederliefde kende opnieuw een succesvol jaar. De groep dropte het album Medaille met onder meer de keiharde tune Vuur, die ook genomineerd was voor Best Song. Op Spotify haalde deze track maar liefst 11 miljoen streams. Broederliefde is niet meer weg te denken uit de scene en dat bewijzen ze wel door voor de zevende keer op rij de award voor Best Group binnenslepen.

Best Producer: Trobi

Hoewel het nooit zijn doel is geweest, werkt Trobi steeds meer aan projecten met internationale artiesten. Zo werkte hij onder meer met Desiigner, Rick Ross en Aya Nakamura. Met hits als Mansory, Nieuwe RS6 en Nike Tech kreeg Trobi ongetwijfeld je schouders los dit jaar. Terecht dus, dat hij de award voor Best Producer heeft gewonnen.

Best DJ: Wef

Vorig jaar was WEF de eerste vrouwelijke DJ die de Best DJ Award won. In 2021 wint ze voor het tweede jaar op rij de prijs voor Best DJ. En draaien is niet alles wat ze kan. WEF beschikt behalve talent als DJ ook over zangtalent. Dit liet ze zien toen ze dit jaar haar eigen tune City Lights uitbracht.

Best Collabo: Kevin & Yade Lauren – Samen

Als Kevin en Yade Lauren samenkomen weet je eigenlijk al hoe laat het is: tijd om te genieten van een heerlijke tune. Eerder dit jaar dropten ze de single Praat Met Mij, maar de track Samen laat opnieuw precies zien waarom het een perfect duo is. Duidelijk dus, waarom ze de award voor Best Collabo hebben gepakt.

Next Best: KA

De winnaar van de Next Best award 2021 is niemand minder dan KA. Nadat Josylvio hem in 2018 meebracht naar een 101Barz-sessie, werd KA plots bekend bij een groter publiek. Later kreeg hij ook een eigen sessie die inmiddels al 8,4 miljoen keer is bekeken. Het afgelopen jaar pakte KA miljoenen streams met zijn debuutalbum Behind The Scenes die hij in december 2020 dropte. Na zo’n succesvol jaar is het dan ook alles behalve een wonder dat hij de award voor Next Best heeft gewonnen.

Best Album: Kevin – Grote Versnelling

Met hits als Fisherman, Praat Met Mij en Hide 'N Seek zette Kevin iets groots neer met zijn album Grote Versnelling. Hij mag dan bekend staan als 'slow flow animal', binnen no-time haalde hij miljoenen streams en bereikte de top 5 van de wereldwijde Spotify Albums Debut Chart. Dat maakt zijn album Grote Versnelling een terechte winnaar van Best Album.

Best Video: Josylvio Ft. Lijpe – Het Leven Is Een Trip

De award voor Best Video gaat dit jaar naar Het leven Is Een Trip. Als je Josylvio en Lijpe op een track zet dan weet je eigenlijk al dat je een gevaarlijke combinatie hebt gecreëerd. De clip van Het Leven Is Een Trip geeft daar een extra dimensie aan. In de filmische clip zien we de twee hustlers vol op de grind.

Best Song: Kevin Ft. Idaly & Yade Lauren – Praat Met Mij

Dit jaar gaat de award voor Best Song naar Praat Met Mij van Kevin, Idaly en Yade Lauren. Praat Met Mij is een van de hardste tracks op Kevins album Grote Versnelling. Daarvoor werkte hij samen met Idaly en Yade Lauren. Praat Met Mij is al meer dan 9 miljoen keer gestreamd op Spotify en is al weken niet uit de XChart te slaan. Dik verdiend dus, die Best Song Award.

Ster advertentie
Ster advertentie