FunX

Zo liepen je favoriete genomineerde artiesten er 10 jaar geleden bij

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Zo liepen je favoriete genomineerde artiesten er 10 jaar geleden bij

In het teken van het tien jarig bestaan van de FunX Music Awards gaat FunX terug het archief in. Hoe liepen onze favoriete genomineerde artiesten er 10 jaar geleden bij? Zoë Tauran zat nog in een girlband en Ronnie Flex was al aanwezig bij de eerste editie van de FunX Music Awards. We beginnen in 2014 en bekijken wat er in de loop der jaren allemaal veranderd is.

Broederliefde

Broederliefde was al bij de eerste editie van de FunX Music Music Awards aanwezig. De groep kwam in 2014 met hun eerste album Gevoelig feestje, met daarop tracks als Onderweg en Labanta. Een jaartje later kreeg ook Nederland door dat deze groep veel ging veranderen in de scene. Hun nummer Mi No Lob was hier de oorzaak van, een track die net als Labanta nog steeds superlekker gaat. Ze wonnen de prijs van Beste Nieuwkomer. Ze bemachtigden niet alleen deze award, maar ook werden ze in 2014 uitgeroepen tot de allereerste FunX Talent. Sinds de eerste editie van de FunX Music Awards vielen de mannen van Broederliefde vrijwel elk jaar in de prijzen. De groep sleepte namelijk maar liefst 8 keer de award voor Best Group binnen en ook dit jaar zijn ze er weer bij. Ze maken kan op de award voor: Best Artist Of The Year, Best Group, Best Song en Best Album.

foto: Youtube: Broederliefde

Broederliefde

Zoë Tauran

Zoë ken je waarschijnlijk van haar hits als Solo en Therapie, maar wist je dat Zoë in het verleden ook in een girlband zat genaamd TP4Y? Ze deed dit samen met drie andere meiden. In 2016 stopte ze hiermee en was het even stil rondom de zangeres. Totdat ze in 2022 weer van zichzelf liet horen. Dit keer niet in een girlband, maar solo. Dat was dan ook meteen de naam van de track waarmee ze doorbrak: Solo. Hier scoorde Zoë een enorme hit mee, mede doordat het nummer al voor de release enorm viral ging op TikTok. Dit jaar is zij ook aanwezig op de FunX Music Awards en maakt ze kans op de volgende awards: Artist Of The Year - Female, Next Best, Best Singer, Best Song, Best Social Media

foto: RTl Xl Hollands Got Talent

TP4Y: Zoë tweede van rechts

Ronnie Flex

Net zoals Broederliefde was Ronnie Flex ook bij de eerste editie van de FMA's aanwezig. In 2012 werd hij ontdekt met zijn tune Soldaatje, die hij samen met Mr Polska maakte. Niet veel later kreeg hij een contract aangeboden bij platenlabel Top Notch. Hij bracht in 2014 zijn eerste album De Nacht Is Nog Jong Net Als Wij Voor Altijd uit. Op dit album staan onder andere de nummers Zusje en Pocahontas, twee grote hits van Ronnie. Een jaartje later sloot Ronnie zich aan bij hiphopcollectief New Wave. Samen met andere rappers en producers ging hij naar Schiermonnikoog om hier tracks op te nemen. Hieruit ontstond Drank en Drugs, de track die hij samen met Lil Kleine maakte. Hierna ging Ronnie superlekker en bracht hij meer albums uit, waaronder Rémi en NORI. De laatstgenoemde plaat vernoemde hij naar zijn eerste kindje. Na deze twee albums leverde Ronnie vooral veel gastbijdrages op nummers van andere artiesten tot in 2021 weer een nieuw album verscheen genaamd Altijd Samen. In de tussentijd is er veel gebeurd in Ronnies leven: hij werd vader van een tweede kindje. Hij sleepte verschillende prijzen in de wacht waaronder, twee Edisons in 2018 voor Pop - HipHop en Pop - Album. Ook dit jaar is hij weer genomineerd voor een award en deze keer voor Best Singer.

foto: FunX

Ronnie Flex

Bizzey

Bij de eerste editie van de FunX Music Awards was Bizzey ook al aanwezig, maar dan nog als lid van Yellow Claw. De boys van Yellow Claw wonnen toen een award voor Beste Club Dj. Twee jaar later verliet Bizzey de groep om meer tijd door te brengen met zijn familie. Hij werd namelijk ook vader van zijn eerste zoon November. Tevens wilde hij ook meer tijd besteden aan het oprichten van zijn eigen solocarrière en dat ging hem goed af. Bizzey scoorde zijn eerste echte hit met het nummer Traag. Deze track werd bijna overal wel gedraaid en ging enorm viral op social media. Daarna ging Bizzey's carrière als een sneltrein. Hij dropte in 2018 het album November en in 2019 het album Tido. Daarnaast leverde hij veel features en trad hij vaak op en dat doet hij nog steeds. Dit jaar is hij bij de FMA's genomineerd voor Best Social Media.

foto: FunX

Bizzey

Numidia

De Marokkaans-Nederlandse zangeres Numidia is niet meer weg te denken uit de scene. Ze deed in 2015 als klein meisje mee aan The Voice Kids en kwam bij Angela Groothuizen in het team en schopte het tot de finale. Na The Voice was het een tijdje stil rondom Numidia totdat ze in 2018 tekende bij het platenlabel van Ali B genaamd TRIFECTA. Niet veel later maakte de zangeres de track Meli Meli met Ali B en Ronnie Flex. Deze song deed het enorm goed in de hitlijsten, maar niet alleen deze tune deed het goed, ook het nummer Tout Est Bon deed het erg goed en behaalde miljoenen streams. Daarnaast deed Numidia ook mee aan een aantal programma's zoals Het Perfecte Plaatje Op Reis en het FunX-programma Back To The Roots. Hierin gaat ze terug naar haar familie in Marokko en vertelt ze over haar jeugd. Dit jaar is ze ook genomineerd voor een FunX Music Award namelijk voor Artist Of The Year - Female.

foto: Youtube: TRIFECTA

Numidia

Ster advertentie
Ster advertentie