Naar homepage
FunX

Mulu van 'Verdoofd': "Ik hoop dat het delen van mijn verslaving anderen kan helpen"

foto: YouTube: Mulu Glasfoto: YouTube: Mulu Glas
  1. Newschevron right
  2. Mulu van 'Verdoofd': "Ik hoop dat het delen van mijn verslaving anderen kan helpen"

Dealen met een verslaving is al lastig, maar hoe is het om je verhaal te delen met heel Nederland? Dat moet je maar durven. De 27-jarige rapper Mulu durfde het aan en geeft in de docuserie Verdoofd een inkijkje in zijn leven vol alcohol- en drugsgebruik. Hoe gaat het op dit moment met Mulu? Gilly belde hem op in Jouw Stad.

Rapper Mulu van 'Verdoofd' vertelt over zijn verslaving en struggles

Sinds zijn negende aan de drank en drugs

Mulu werd geboren in Ethiopië, maar werd op zijn derde geadopteerd. Al op zijn negende begon hij met het gebruiken van drugs en alcohol. In Verdoofd laat hij zien hoe drank en drugs iedere dag weer zijn beste vrienden zijn en hoe hij hier van af wil. Hoe is dat voor hem om terug te zien? "Het is confronterend, een hele gekke spiegel. Ik had mijn motivaties om eraan mee te doen en het is een stok achter de deur. Ik vind dat het een mooie docu is geworden."

Mulu vond het niet per se eng om zijn verhaal te delen. Hij ziet er juist de positieve kant van in. "Ik zie het als iets goeds. Misschien dat het ook iemand anders kan helpen."

'Je mag je gewoon kut voelen'

Iets wat Mulu door deze moeilijke tijd helpt, is het maken van muziek. Daar is hij dan ook volop mee bezig geweest. Zo dropte hij deze week zijn track Niet Okee samen met Damico. Ook daarin laat de rapper zich van zijn openhartige kant zien. "Ik wilde hiermee laten zien dat het niet uitmaakt hoe fucked up iets is. Niet alles hoeft per se oké te zijn. Soms mag je je gewoon kut voelen en mag het kut gaan. Zonder iets te breken, kan je het ook niet weer maken."

Gelukkig gaat het de laatste tijd beetje bij beetje wél oké met Mulu. Zo is hij al een half jaar clean en sober. "Ik kan de wereld aan. Gelukkig heb ik een mattie die mij door alles heen heeft gesleept. Dat zie je ook in 'Verdoofd'. Zonder hem had ik het misschien niet gered. Als je goede mensen om je heen hebt, heb je altijd iets om voor te vechten."

'Ik wil mijn ambities en dromen waarmaken'

Hoewel Mulu ontzettend trots op zichzelf is voor de progressie die hij boekt, realiseert hij zich dat hij er nog lang niet is.

Quote

"Ik zal mijn hele leven lang te maken hebben met mijn verslaving. Verslaafd zijn of hunkeren naar shit, dat blijft gewoon. Het is net als een ziekte die je goed moet onderhouden. Als ik mijn verslaving niet onderhoud, kan ik een terugval krijgen. Ik ben hard met mijn herstel bezig. Dat is belangrijk, want ik heb nog ambities en dromen die ik waar wil maken."

Mulu

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omringen met goede mensen

Aan iedereen die hetzelfde meemaakt als hij, adviseert Mulu om vooral een passie te zoeken en je te omringen met goede mensen. "Dat is belangrijk om het positieve uit het leven te halen", legt hij uit. "Als je in een sleur zit, merk je dat je tegen dingen aanloopt en meer negativiteit dan positiviteit in je lichaam hebt. Daar moet je aan werken, want anders neemt het op den duur de overhand."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij verslaving

Denk je dat je zelf verslaafd bent? Of maak je je zorgen om iemand in jouw omgeving? Neem contact op met Jellinek voor hulp of de juiste doorverwijzing.

Ster advertentie
Ster advertentie