FunX

"Liever eigen baas dan in loondienst!"

  1. Newschevron right
  2. "Liever eigen baas dan in loondienst!"
Ondernemen klinkt heel spannend en stoer, maar is het dat ook wel? Als eigen ondernemer moet je veel zelf regelen en er kleven veel risico’s aan een eigen zaak! Om te checken of de FunX luisteraar liever eigen baas is of toch liever in loondienst werkt, was de stelling: ‘Liever eigen baas dan werken in loondienst’. 76,5% was het hiermee eens.

FunX luisteraar Dian is eigen baas, maar ze werkte ooit vier jaar in de ICT-branche. "Het mooie was dat mijn bedrijf dan opdrachten voor me zocht. Als ik geen opdrachten had, werd ik gewoon doorbetaald. Maar ik had altijd opdrachten, dus ik werd niet slapend rijk en ik kreeg ook niet altijd de cursussen die ik wilde. Daarom besloot ik voor mezelf te beginnen. Zo kan ik alles bepalen, maar zorg wel voor een buffertje."



Angelique die inviel voor Zarayda sprak ook met Danielle die bij stichting Jong Ondernemen werkt. Volgens haar is het belangrijk dat Nederland ondernemender wordt. "We zitten in een crisis en de jongeren zijn onze toekomst; zij zijn onze nieuwe managers en ondernemers die ons land verder zullen brengen."



Mohammed liet via Facebook weten dat hij het eens is met de stelling: "Ik ben zelf ZZP’er sinds 2009 en dat gaat er heel anders aan toe dan dat ik in loondienst was. Heerlijk." Tim vult hem aan: "Lekker je eigen ding doen, als je een dagje vrij wilt heb je dat gezeik niet en als je te laat bent is er niemand die je wat maakt." Tutie was het niet eens met de mannen en zegt dat het in deze crisistijd zwaar is om eigen baas te zijn. Angelique bevestigt dat en zegt dat je als eigen ondernemer veel stresst en lang werkt om te slagen en zo geld binnen te halen.

Ster advertentie
Ster advertentie