FunX

Hoe stem van Nederlandse Romy Dya op ’Who Told You’ van J Hus en Drake terechtkwam

foto: TikTok: romydya
  1. Newschevron right
  2. Hoe stem van Nederlandse Romy Dya op ’Who Told You’ van J Hus en Drake terechtkwam

Waarschijnlijk heb je Who Told You van J Hus en Drake inmiddels wel gehoord. De track is misschien wel dé zomertune van dit jaar en beschikt ook nog eens over een Nederlands tintje. De stem van Nederlandse zangeres Romy Dya is namelijk gebruikt als sample in de tune. "Ik had zijn naam op mijn vision board staan", vertelt ze in gesprek met Yous en Mahi.

Romy Dya over haar samenwerking met J Hus en Drake

Vocals

"Ik kwam er zelf ook achter via een Instagram Story", begint Romy Dya te vertellen. "Dat is mijn stem, dacht ik." De zangeres zong de vocals in voor een vriend die producer is, maar had nooit verwacht dat de vocals op dé zomerhit van 2023 terecht zouden komen. "Dat het op een track werd gebruikt met Drake was wel zo van: oh, shit!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drake

Ook al vindt Romy Dya de bijdrage van Drake op deze specifieke track niet zijn beste, heeft zij hem wel altijd al bewonderd. "Ik had zijn naam op mijn vision board staan. Ik wilde een track maken met Drake, dus ik heb het gemanifesteerd, maar ik moet voortaan wel wat specifieker zijn", grapt de zangeres.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook geld ontvangen?

Op de vraag of Romy Dya er ook wat aan heeft overgehouden, antwoordt de zangeres: "Naast dat ik fulltime artiest ben, heb ik ook rechten gestudeerd. En er is dus een wet dat als iets een succes is, dat je daar dan alsnog een redelijke vergoeding voor kan krijgen." Romy zegt dat ze dit al eens eerder heeft gedaan bij een andere track en is er nu mee bezig het ook bij deze track te regelen.

Ster advertentie
Ster advertentie