FunX

Producer Daan (25) is genomineerd voor een Grammy: "Ouders zijn heel trots"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Producer Daan (25) is genomineerd voor een Grammy: "Ouders zijn heel trots"

De Grammy-nominaties zijn bekend en meerdere muzikanten van Nederlandse bodem hebben een nominatie te pakken. Eén daarvan is de 25-jarige Daan, die de track The Way Things Going produceerde voor Future. In Start met Fernando bespreekt Daan deze indrukwekkende mijlpaal in zijn carrière: "Ik wist helemaal niet dat die nominaties er waren."

Verrast met Appje

Daan zat op zijn slaapkamer muziek te maken toen hij werd verrast met het nieuws. "Ik wist eigenlijk helemaal niet dat die nominaties er waren. Toen kreeg ik een appje en ja, man. Ik ben genomineerd."

Daan zegt redelijk kalm te zijn gebleven toen hij het nieuws hoorde, maar heeft het wel meteen aan zijn familie en vrienden verteld. Vooral zijn ouders waren erg trots. "Die vinden het wel heel bijzonder moet ik zeggen."

Het begin

Het feit dat Daan pas vier jaar serieus bezig is met muziek maakt de nominatie extra bijzonder. "Er waren van die YouTube-video's online waarin mensen in de studio alleen maar beats aan het tikken waren en toen dacht ik: dit is wel echt vet, man. Dus toen ben ik dat gewoon gaan doen. Vier jaar later zijn we hier", aldus de 25-jarige producer.

Samenwerking met Future

Meerdere mensen maken beats, maar niet iedereen komt zomaar op een album van Future terecht. Daan deed dat door te reageren op een tweet van de Amerikaanse producer Tm88, die vaker met Future samenwerkt. "Daar heb ik toen wat melodieën naartoe gestuurd. Hij heeft daar een beat van gemaakt en naar Future gestuurd." Een jaar later bracht Future het album I Never Liked U uit met de track waar Daan aan meewerkte erop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Spotify

Credits 'The Way Things Going'

Deuren geopend

Volgens Daan heeft de samenwerking met Future aardig wat deuren geopend. "Er liggen ook veel mooie dingen op de plank. Alleen is het in deze industrie wel zo dat je van 90 procent niet weet of het uitkomt, dus het is afwachten, geduld hebben en doorwerken."

Grammy's

De Grammy's worden gezien als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld en worden komend jaar op 5 februari uitgereikt in Los Angeles. Wat betreft de rapcategorieën, zien we behalve het album van Future ook Kendrick Lamar, DJ Khaled (met God Did), Jack Harlow (met Come Home the Kids Miss You) en Pusha T (met It's Almost Dry) terug in de nominaties voor Best Rap Album.

Ster advertentie
Ster advertentie