FunX

Cabaretier Hicham Ennadre loopt vast

  1. Newschevron right
  2. Cabaretier Hicham Ennadre loopt vast
De nieuwe voorstelling Vastloper van cabaretier Hicham Ennadre gaat vrijdag 21 december in première. Hij was vanochtend te gast in Start en sprak openhartig met Fernando over de druk van zijn vader, de vergelijking met Najib Amhali en natuurlijk zijn nieuwe show.

Vastloper

In de voorstelling Vastloper draait het allemaal om het ‘vastlopen’ van Hicham. Hij voelt zich gekneld tussen twee culturen. De cultuur die hij van huis uit heeft meegekregen en de cultuur op straat. De cabaretier vindt zichzelf een complex persoon die van iets kleins een groot probleem kan maken. "Ik kan me bijvoorbeeld ergeren aan tegoedbonnen. Als ik bijvoorbeeld een jas heb gekocht en die later terugbreng, dan krijg ik een tegoedbon in plaats van mijn geld. Ik voel me dan echt genaaid." Dit en meer van zulke voorbeelden zie je terug in zijn nieuwe voorstelling.

Vader geruststellen

De vader van Ennadre is de eerste Marokkaanse slager in Den Haag. Hij zag een carrière als cabaretier voor zijn zoon eerst niet zitten, omdat cabaretiers volgens hem in Marokko niet veel geld verdienen. Ennadre is daarom tegen zijn zin in, naar het leger gestuurd door zijn vader. "Van mijn vader moest ik het leger in en gaan boksen, terwijl ik dat helemaal niet wilde. Ik heb het toch gedaan, omdat ik mijn vader niet wilde teleurstellen." De vader van Hicham is inmiddels positief over de beroepskeuze van zijn zoon nu hij succesvol begint te worden.

Nieuwe Najib Amhali

Hicham wordt nu al de nieuwe Najib Amhali genoemd, maar dat legt ook extra druk op zijn werk: "Ik vind het een eer om met zo’n grote comedian vergeleken te worden. Er wordt daarmee wel een druk op mij gelegd en ik vind dat lastig, omdat ik mijn eigen stijl heb."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F71959317"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie