FunX

King Promise deelt liefde voor Nederlandse scene: "De wereld komt samen"

  1. Newschevron right
  2. King Promise deelt liefde voor Nederlandse scene: "De wereld komt samen"

Fernando ontving vandaag een internationaal belletje en niet zomaar eentje. King Promise belde hem namelijk all the way from Ghana op. De Ghanese ster vertelde hoe het leven op dit moment is in het West-Afrikaanse land. Ook vertelde hij over zijn laatste samenwerking met Chivv en deelde hij zijn liefde voor de Nederlandse scene.

King Promise deelt liefde voor Nederlandse scene: "De wereld komt samen"

Gecancelde wereldtour

Ook Ghana ging door het coronavirus in een lockdown die inmiddels weer is opgeheven. "Het zijn rare tijden, maar we blijven positief. [...] We leven van dag tot dag en proberen gewoon sterk te blijven. Ik denk dat dat het belangrijkste is." Het coronavirus had voor King Promise ook persoonlijke gevolgen. Hij moest namelijk zijn wereldtour onverwacht cancelen. "Ik had mijn tour in Europa net afgerond en was in Canada om in Noord-Amerika te beginnen. Toen sloeg het virus ineens heel hard toe en werd mijn tour gecanceld. Ik moest snel terug naar Ghana. Dat was een gekke tijd, omdat dit mijn grootste wereldtour ooit was. [...] Aangekomen in Ghana kon ik mijn familie niet zien voor twee weken. Het was een vreemde tijd."

Liefde voor Nederlandse scene

Ondanks alle tegenslagen blijft de Ghanese ster gelukkig niet stilzitten qua muziek. Zo dropte hij afgelopen week zijn nieuwste tune Give Me met Chivv. "We hebben een goede vibe", vertelt King Promise over Chivv. Het is zijn tweede samenwerking met de Amsterdamse rapper na de remix van Commando. Eerder dit jaar werkte King Promise ook al samen met I Am Aisha op de tune Lowkey. Hij vertelde dan ook over zijn liefde voor de Nederlandse scene.

"Ik hou van Nederlandse muziek en waardeer het heel erg. Ik vind dat de sound niet veel verschilt van Afrobeats en ik kijk er altijd naar uit om mijn touch te geven en mijn ding te doen door de Afrikaanse vibes te brengen. Gewoon om mensen aan het dansen te krijgen. Ik ben ook bevriend met veel artiesten, zoals Chivv of Frenna, die ook Ghanees is. Natuurlijk ook met I Am Aisha die in Ghana was in december. Ik heb gewoon het gevoel dat de wereld samenkomt en alles gebeurt zoals het hoort te gebeuren. [...] Muziek verbindt de mensen, waar ze ook zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie