FunX

Kees van der Spek grijpt voortvluchtige oplichter in nieuw seizoen 'Oplichters Aangepakt'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kees van der Spek grijpt voortvluchtige oplichter in nieuw seizoen 'Oplichters Aangepakt'

Kees van der Spek is terug met een nieuw seizoen van Oplichters Aangepakt. Hierin gaat hij met de verborgen camera op zoek naar oplichters, fraudeurs en andere criminelen. Dit seizoen gaan Kees en zijn team in de eerste aflevering al meteen achter een voortvluchtige internationale oplichter aan. In Turn Up! vertelt Kees er meer over.

Opgelicht voor 600.000 euro

Kees is voor de eerste aflevering door twee mannen benaderd die recent zijn opgelicht voor 600.000 euro door een 'jeugdvriend'. Die jeugdvriend blijkt niet zomaar iemand te zijn, het gaat namelijk om een spoorloze megafraudeur die internationaal gesignaleerd staat en nog een celstraf van 4,5 jaar moet uitzitten. "Wij ontdekken dat hij ergens aan de Middellandse Zee, onder een valse naam, huisjes verhuurd aan toeristen en dan gaan we een huisje bij 'm huren."

Nergens bang voor

Als één ding zeker is, is dat Kees nergens bang voor is. Een echte legend. Ook wanneer hij achter een internationaal gezochte schurk aangaat, wordt het hem nooit te heet onder de voeten. "Het wordt me juist te leuk onder te voeten", lacht Kees. "Het spoort me alleen maar aan om nog meer gas te geven."

Handboeien

Het belooft een spannende eerste aflevering te worden. Normaal gesproken blijft het vaak bij een confrontatie, waarna Kees de oplichters weer moet laten gaan. Aangezien deze man nog een celstraf moet uitzitten, pakt Kees het anders aan. "Het gaat om iemand die door justitie wordt gezocht, daarom heb ik voor deze gelegenheid toch maar handboeien meegenomen."

Poepen voor een confrontatie?

Dat wordt dus een heftige confrontatie. Een tijdje geleden vertelde Kees' mede-crimefighter Alberto Stegeman in het programma Dit Was Het Nieuws dat hij voor een confrontatie altijd moet poepen van de spanning. Sander vroeg Kees of hij daar ook last van heeft. "Nee, dat heb ik niet", lacht Kees. "Natuurlijk ben ik wel zenuwachtig als zo'n confrontatie gaat plaatsvinden. Wij springen echt altijd in het diepe. We produceren niks voor, we gaan gewoon en kijken wel of het lukt. Wat je ziet, is hoe het echt is gegaan. Die spanning is natuurlijk best wel hoog op zo'n moment. Dan sta je wel een beetje te trillen op je benen, zo van: gaat dit lukken of niet? Maar als je dan voor zo'n oplichter staat, wint de adrenaline het toch van de spanning en komt het altijd wel goed."

Het nieuwe seizoen van Oplichters Aangepakt is vanaf dinsdag 20 april wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie