FunX

Gillian (21) werd plotseling kaal: "Het went nooit, want het is niet vrijwillig"

foto: Instagram: theglxtch
  1. Newschevron right
  2. Gillian (21) werd plotseling kaal: "Het went nooit, want het is niet vrijwillig"

Bijna niemand kijkt op van kale mannen, maar voor vrouwen ligt dit wel een beetje anders. Kaalheid bij vrouwen is helaas best wel een taboe. Dit terwijl ongeveer veertig procent van de vrouwen aan een bepaalde vorm van kaalheid lijdt. Een van die vrouwen is Gillian de Waard. Zij is sinds 1,5 jaar kaal en deelt haar ervaringen met Giorgio en Vanessa.

Schrikken

"Ik schrok heel erg", vertelt Gillian, die een paar jaar geleden ontdekte dat haar haar uitviel. "Ik was altijd heel erg met mijn haar bezig en dat was heel belangrijk voor mij." Geleidelijk werd de 21-jarige Gillian compleet kaal en dat was niet makkelijk voor haar.

"Op een gegeven moment durfde ik bijna niet meer naar buiten."

Naar buiten

Inmiddels gaat Gillian wel weer de deur uit. Ze draagt nu altijd pruiken en kan daar wel het voordeel van inzien. Nu ze een aantal pruiken heeft kan ze veel afwisselen. Daarnaast kan ze zelf de pruiken knippen en kleuren op de manier die ze zelf mooi vindt: "Ik ben nogal van de kleurtjes en dat is nu ook wel makkelijk."

Ongemakkelijk

Gillian voelt zich echter nog niet comfortabel zonder pruik. "De enigen die het hebben gezien zijn mijn beste vrienden, de mensen die heel dichtbij bij mij staan en mijn familie." Kaal zijn zal voor haar nooit wennen, vertelt ze: "Als je niet kaal bent geworden omdat je het zelf wilt, is het echt moeilijk."

Haar vorige relatie heeft haar zelfvertrouwen wat betreft haar haar ook niet bepaald versterkt. Ze kreeg een weinig bemoedigende reactie van hem, toen ze haar pruik afdeed: "Hij zei dat hij het eng vond." Het is ook om die reden dat ze haar pruik bij haar huidige vriend nog niet heeft afgezet. Ze heeft nu vier maanden een relatie met hem.

"Hij weet het, maar hij accepteert wel dat ik het nog niet durf te laten zien, omdat ik me er heel erg ongemakkelijk over voel."

Reacties

Het interview leidde tot een discussie onder de FunX-luisteraars. Want, wanneer vertel je aan je crush dat je kaal bent? Rosanne kan er over meepraten: "Ikzelf maak precies hetzelfde mee." Zij vertelde vrij snel aan degene met wie ze aan het daten was dat ze kaal was. Hij liet daarna nooit meer wat van zich horen. "Na zo'n ervaring denk ik dat je beter kan wachten tot je elkaar beter kent."

Ster advertentie
Ster advertentie