Naar homepage
FunX

Docu 'Sylvana, demon of diva?' geeft kijkje in haar veelbewogen leven

foto: YouTube: IDFA
  1. Newschevron right
  2. Docu 'Sylvana, demon of diva?' geeft kijkje in haar veelbewogen leven

Haat, doodsbedreigingen en de oneindige kracht om toch door te gaan. Het gaat over het leven van Sylvana Simons die tegenwoordig leider is van de politieke partij Bij1. Gisteravond werd de documentaire Sylvana, demon of diva? uitgezonden op de televisie, waardoor je een eerlijke kijk krijgt in haar veelbewogen leven.

"Ik ben een jaar gevolgd. Ik werd gevraagd of men mijn partij mocht filmen en volgen. Het leek me fantastisch om een mooi document te hebben van de beginperiode van die partij en van alles wat je tegenkomt als je een politieke partij opricht. Je hebt de successen, maar natuurlijk ook het falen. Alleen is het uiteindelijk een hele persoonlijke documentaire geworden waarin ik echt centraal sta", zo vertelt ze aan Morad & Shay.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

de nodige zelfreflectie

Sylvana is blij met de docu waarin ze zichzelf nog kwetsbaarder opstelt dan ze al doet. Zo zitten er hele persoonlijke, intieme scenes in. Zo reflecteert Sylvana op zichzelf met een coach, terwijl ze normaal altijd te zien is in haar krachtige modus met sterke communicatieve skills.

pick your battles

Deze powervrouw heeft veel shit van andere mensen over zich heen gekregen, maar ergens weet ze toch de kracht te vinden om dat achter zich te laten. Ze maakt duidelijk dat je jezelf goed moet realiseren wat wel en niet jouw zaak is. Een soort van pick your battles.

positief

Zondag ging de documentaire in première en een groot deel van de reacties is tot zover positief. "Er werd hardop gelachen, gegild en gehuild. Ja, mensen leven mee. Het herinnert je eraan dat ik ook een mens ben, met goede en slechte kanten. En dat we op basis van respect en menselijkheid alles met elkaar zouden moeten kunnen bespreken."

Ster advertentie
Ster advertentie