FunX

Leonardo (14) doet zijn verhaal over livestream met Bilal Wahib: "Vroeger was ik een blije jongen"

foto: Instagram: nosstories
  1. Newschevron right
  2. Leonardo (14) doet zijn verhaal over livestream met Bilal Wahib: "Vroeger was ik een blije jongen"

Iedereen kan het zich nog herinneren: de livestream waarin Bilal Wahib een minderjarige jongen zeventienduizend euro aanbiedt om zijn geslachtsdeel te laten zien. Dit bleek achteraf een grap te zijn van Bilal, maar het fragment uit de livestream ging viral. De jongen uit de livestream, Leonardo, wordt door het incident nog steeds dagelijks gepest. Bij Sander & Vonneke doet hij zijn verhaal. "Ik ga niet meer naar buiten en ben veel vrienden verloren."

Leonarde deelt zijn verhaal over livestream met Bilal Wahib

Pesten

"Ik wil heel graag mijn verhaal vertellen, want ik word heel veel gepest", begint Leonardo zijn verhaal. "Zodat de mensen een beetje medelijden met mij hebben en ze stoppen met pesten. Want als het bijvoorbeeld bij hun zus, broertje of bij henzelf zou gebeuren, zouden zij misschien ook niet pesten."

Gepest door eigen vrienden

Leonardo legt verder uit hoe zijn leven is veranderd sinds de livestream. "Vroeger was ik een blije jongen: ik had een vriendengroepje en we gingen echt overal heen, maakt niet uit waar. En nu niet meer. Ik ben tien keer zoveel binnen, ga niet meer naar buiten en ben veel vrienden verloren."

Die vrienden die Leonardo kwijtraakte, zijn nu zelfs degenen die hem pesten. "Ze pesten me en hebben me overal op geblokkeerd. Ik ging een keer naar het centrum met mijn ouders en ik zag ze, dus ik liep en hield mijn gezicht omlaag. Opeens lachten ze me helemaal uit. Ze schreeuwden door het hele centrum: '17K', 'je k*nker moeder', dus ik draaide me om en zei tegen mijn moeder: 'we moeten naar huis'", vertelt Leonardo. "Dat was heel erg pijnlijk, want het was echt een beste vriend van me."

Quote

Bilal Wihab wordt zelf ook op straat gepest.

Leonardo

Boodschap

Leonardo wil door zijn verhaal te delen vooral een boodschap meegeven. "Ik wil zeggen: pest niet. Als het bij jou zou gebeuren of bij je zusje of broertje, zou je er ook heel veel pijn van hebben. (...) Als je zoiets meemaakt, ga per direct naar je ouders en vertel het. Of naar je oudere broers of zus. Het maakt niet uit wie: vertel het aan ze."

Daaraan voegt hij toe dar er geen winnaars zijn in dit verhaal. "Bilal Wihab wordt zelf ook op straat gepest. Wat ik meemaak, maakt hij ook elke dag mee." Gelukkig wordt Leonardo wel volledig gesteund door zijn familie. "Heel mijn familie staat echt achter me. Ze nemen me overal mee naartoe en echt elke dag zijn er vier of vijf neven bij me."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie