FunX

Naci Ünüvar is halve finalist met Oranje onder 17: "Ik werd helemaal gek in mijn hoofd!"

foto: youtube/onsoranje
  1. Newschevron right
  2. Naci Ünüvar is halve finalist met Oranje onder 17: "Ik werd helemaal gek in mijn hoofd!"

Het Nederlands elftal onder 17 staat na de 4-1 winst op Paraguay in de halve finale van het wereldkampioenschap onder 17 in Brazilië! Giorgio sprak met een van de smaakmakers van de wedstrijd: Ajax-talent Naci Ünüvar. De 16-jarige voetballer scoorde in de 86e minuut het vierde doelpunt van Oranje tegen Paraguay en vertelde de FunX-dj in Turn Up! over de sfeer na de winstpartij: "We waren superblij na de wedstrijd", zei Naci. De winst is natuurlijk geweldig, maar uit alles bleek dat de leeuwen van Oranje vooral hongerig zijn: "De knop ging al snel om, want we willen (wereld)kampioen worden. Daar gaan we voor!"

"Gek in mijn hoofd!"

Naci Ünüvar speelde in de eerste wedstrijden van het toernooi niet op zijn vertrouwde positie op links, maar in de laatste wedstrijd mocht hij daar starten en die kans greep hij met beide benen: "Het ging lekker", zegt Naci. "Ik miste in de eerste helft een kans en in de tweede helft een grote kans. Toen werd ik gek in mijn hoofd!" Kort na de gemiste kans in de tweede helft, volgde het bevrijdende doelpunt van Ünüvar: "Sontje gaf die bal opnieuw aan mij en toen kon ik 'm wel binnentikken. Ontlading, blijdschap, alles."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veel vertrouwen

Naci Ünüvar was tot de wedstrijd tegen Paraguay ontevreden over zijn eigen spel, maar gelukkig wees zijn omgeving hem steeds op zijn eigen kunnen: "Ik kreeg vooral veel vertrouwen van de trainers en mijn medespelers. Zij zeiden voor de wedstrijd: 'Dit gaat 'm worden! Je speelt vanaf links! Je gaat het laten zien! Dit wordt jouw wedstrijd! Je gaat scoren.' Ik begon de wedstrijd ook lekker en voelde dat het een goede pot kon worden en dat werd het ook."

Oranje - Mexico: zware wedstrijd

Donderdagavond speelt Oranje onder 17 in de halve finale tegen Mexico. Naci Ünüvar verwacht een zware wedstrijd: "Ik verwacht een zware wedstrijd, want Mexico staat niet voor niets in de halve finale. Maar ik denk ook dat wij als spelers meer kwaliteit hebben. Zij zijn als team sterk, maar als wij onze taken uitvoeren en ons eigen spel spelen, dan moet het wel goedkomen."

Ster advertentie
Ster advertentie