FunX

Speciale #TegenKK-shirts in FIFA 21 om te strijden tegen schelden met kanker

foto: KWF Kankerbestrijding
  1. Newschevron right
  2. Speciale #TegenKK-shirts in FIFA 21 om te strijden tegen schelden met kanker

Eén op de drie Nederlanders krijgt de diagnose kanker en dat betekent dat de meeste mensen in Nederland direct of indirect met de ziekte te maken krijgen. Helaas schelden nog steeds te veel mensen met kanker en dat moet stoppen! Daarom is KWF Kankerbestrijding een toffe actie gestart met FIFA 21.

Speciale wedstrijd

Met een speciale wedstrijd voerden verschillende YouTubers en influencers maandagavond actie tegen het schelden met kanker. "Zij hebben een voorbeeldfunctie voor de jeugd en kunnen deze boodschap beter overbrengen aan hen", zegt KWF-woordvoerder Bert van Plateringen tegen het AD. "Beter dan dat wij met een vinger gaan wijzen."

Tenue in FIFA 21

Tijdens de wedstrijd werd ook een speciaal tenue gepresenteerd waarmee vanaf dinsdag online in FIFA 21 gespeeld kan worden. Je kunt wereldsterren als Ronaldo en Messi dus met het toffe shirt laten spelen, waarop de tekst #TegenKK staat. Daarnaast kunnen amateurclubs vanaf dinsdag een opvallende en knalroze mouwbadge bestellen met dezelfde tekst om zo ook aandacht te vragen voor het probleem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rarko

Iemand die ook meedeed tijdens de benefietswedstrijd, is Rarko. Ook hij strijdt voor een Nederland waarin er niet meer met kanker wordt gescholden. Helaas voor hem heeft zijn team verloren, maar daar kan hij mee leven. "Het was een leuke en respectvolle dag, dat is waar het om draait", vertelt hij in Start met Fernando.

Boete voor schelden met kanker

Rarko vertelt eerlijk dat hij twee weken geleden per ongeluk met kanker schold. "Toen heb ik ook meteen een boete gekregen van mijn vrienden, die ik meteen heb overgemaakt. Soms komt het er onbewust uit, daarom is het belangrijk om er meteen bij stil te staan dat het niet netjes is om dat woord als scheldwoord te gebruiken."

Zodra Rarko iemand anders betrapt op het schelden met kanker, dan spreekt hij diegene ook aan. "Ik vraag dan op een vriendelijke manier om dat woord niet te gebruiken. Het is gewoon geen leuk woord."

Rarko: 'Als ik scheld met kanker, krijg ik een boete van mijn vrienden'

Ster advertentie
Ster advertentie