FunX

20-jarige bijlesdocent Darine maakt de wereld een stuk mooier

foto: NOS op 3
  1. Newschevron right
  2. 20-jarige bijlesdocent Darine maakt de wereld een stuk mooier

Misschien heb je hem in je tijdlijn voorbij zien komen, maar misschien ook niet. De 20-jarige Darine die bijles geeft aan kinderen wiens ouders dat eigenlijk niet kunnen betalen. NOS op 3 maakte een item over hem en daar kwamen de meest prachtige reacties op. Morad & Shay belden met deze gemotiveerde jongeman.

"Mijn vader is wiskundeleraar en zei tegen mij dat ik bijles moest geven. Toen ben ik daarmee begonnen, maar voor een lager tarief dan gemiddeld. Het ging zo goed, dat ik nu zelfs teveel mensen heb."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

on point

Darine, die zijn VWO heeft afgerond, doet dit met zijn hart en ziel. Zelf heeft hij vroeger nooit extra hulp gehad, terwijl hij dat eigenlijk wel fijn had gevonden. Gelukkig is zijn doorzettingsvermogen altijd al on point geweest. Daarnaast ziet de jonge leraar ook gewoon het belang van studeren in en dat geeft hij graag door aan de volgende generatie.

Burgemeester

Aankomende woensdag gaat Darine in gesprek met de burgemeester van zijn woonplaats, Zeist. Hij wil namelijk uitbreiden naar verschillende steden en weet zeker dat het hem met de juiste hulpbronnen gaat lukken.

"Dan kan ik nog meer kinderen helpen. Ik heb nu 60 kinderen en wil naar ongeveer 150 kinderen. Daarna kan ik ook nog uitbreiden naar andere steden. Ik wil doorgaan en groeien."

Ster advertentie
Ster advertentie