FunX

Ayoub en Kes over hun succes: "We zijn geen duo"

  1. Newschevron right
  2. Ayoub en Kes over hun succes: "We zijn geen duo"

Ayoub en Keszijn zonder twijfel meest memorabele deelnemers van het laatste seizoen van The Voice of Holland. Nadat ze in het programma een bijzonder Nederlands-Arabisch duet zongen, gingen ze vorige week trending met hun single Zina samen met Ali B, een remix van de gelijknamige track van Babylone. De jonge talenten kwamen langs bij Sander in 7/11 om te kletsen over hun gezamenlijke succes. "Het gaat vooral om wat er na het programma gebeurt. In dat opzicht zijn we wel winnaars."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arabisch leren

Ayoub en Kes worden vooral geprezen om de positieve en verbindende boodschap die ze met hun muziek overbrengen. Kes zong tijdens The Voice al een stukje in het Arabisch, maar in Zina doet ze dat een heel refrein en couplet lang. Behoorlijk lastig, maar binnen een uurtje had ze met behulp van Ayoub de tekst onder de knie "Het ging woord voor woord. Het heeft een hele nacht geduurd om het op te nemen!"

Uithalen naar Thierry Baudet

Het idee om Ayoub in de Zina-clip een NS-conducteur te laten spelen om zo uit te halen naar Thierry Baudet, kwam van Ali B. Thierry claimde namelijk vorige maand op Twitter dat zijn vriendinnen 'door Marokkanen werden lastiggevallen' in de trein. Later bleek die opmerking misplaatst te zijn.

"Generaliserend", vond Ali. Daarom geeft Kes in de clip als treinreiziger haar kaartje aan 'conducteur' Ayoub. Daarop heeft ze geschreven: 'Jij mag mij altijd lastigvallen'. "Ayoub dacht eerst: 'Ik vind het eigenlijk niet zo tof om in m'n eerste videoclip als conducteur te gaan...' Maar toen werd de knipoog verteld en toen vonden we het allebei wel tof", vertelt Kes.

Solocarrières

Verheugde je je al op een album van Ayoub en Kes? Helaas. Hoe positief de reacties ook zijn, de twee gaan toch echt voor een solocarrière. "We zijn geen duo. We hebben ook best wel verschillende smaken, dus we willen wel echt verder als soloartiesten", vertelt Kes in de studio. Wel zijn de twee gelukkig van plan om nog vaker samen te werken.

Natuurlijk konden Ayoub en Kes de studio niet verlaten zonder even te laten horen hoe Zina live klinkt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie