FunX

De Nederlandse Mercedes verzorgde het gebak op de Indiase bruiloft waar Rihanna optrad

foto: Instagram: mercedesroggen
  1. Newschevron right
  2. De Nederlandse Mercedes verzorgde het gebak op de Indiase bruiloft waar Rihanna optrad

Een pre-bruiloftsfeest van Indiase miljardairs waar Rihanna optreedt en gasten rondlopen zoals Bill Gates en Mark Zuckerberg. Je zal waarschijnlijk niet snel verwachten dat er een Nederlander aanwezig zou zijn bij zo’n bijzondere aangelegenheid. Niets is minder waar: de Nederlandse Mercedes verzorgde namelijk de gebakjes op het grootse evenement. Onlangs was ze te gast in de ochtendshow van Fernando om te vertellen over haar bijzondere ervaring.

Telefoontje vanuit India

Hoe komt een Nederlander terecht op zo’n groot privéfeest? Mercedes vertelt dat het telefoontje binnenkwam via haar businesspartner Frank met wie ze samen een bakkerij in Rotterdam runt. “Frank werd gevraagd om de gebakjes te verzorgen op de pre-bruiloft. Eigenlijk zouden we op wintersport gaan samen, maar hij vroeg of ik in plaats daarvan naar India wilde.” Op dat moment hadden Mercedes en haar compagnon Frank nog geen idee om welke mensen het daadwerkelijk ging. “Ineens kwamen we er die week achter dat Rihanna zou optreden op de dag dat we er stonden.”

Gebakjes

Mercedes en Frank verzorgden tijdens de bruiloft zo’n duizend gebakjes in acht verschillende soorten. Ook bereidde ze drie soorten desserts voor het spectaculaire pre-bruiloftsfeest. Al dat lekkers konden ze natuurlijk niet met z’n tweeën maken. Gelukkig hoefde dat ook niet, want de organisatie achter dit enorme event had alles tot in de puntjes voor hen geregeld: “We werden geholpen door een team van een patisserie school. Het team bestond uit zo’n tien man. De avond duurde van zes uur ’s avonds tot zes uur ’s ochtends.”

Bekendheden

Het moge duidelijk zijn dat het koppel achter de pre-bruiloftsfeest geen doorsnee mensen zijn. Het gaat namelijk om de puissant rijke Anant Ambani en Radhika Merchant die samen in het huwelijksbootje zullen stappen. Anant Ambani is de zoon van de miljardair Mukesh Ambani, de voorzitter en algemeen directeur van Reliance Industries, en Nita Ambani, oprichter van de Reliance Foundation. Radhika Merchant is de dochter van Viren Merchant, CEO van Encore Healthcare en ondernemer Shaila Merchant. Het financiële magazine Forbes schat het vermogen van Mukesh Ambani op zo’n 107 miljard euro.

Mercedes heeft vele bekendheden voorbij zien komen op het feest waar Bill Gates en Mark Zuckerberg aanwezig waren. Zo vertelt ze dat de dochter van Donald Trump aan de tafel voor haar zat. “Als er een bekend iemand aankwam, zag je een colonne van bodyguards ervoor rennen. Dan wist je dat er iets gebeurde.”

Helaas voor Mercedes heeft ze Rihanna niet kunnen spreken op de bewuste avond. “Het was een klein en intiem concert. Daarbij stond ik alleen maar tussen rijke en invloedrijke mensen.”

Ster advertentie
Ster advertentie