FunX

Payne over 'smash or pass'-video's: "Ik heb er geen rare bedoelingen mee"

foto: YouTube: It's Me Payne
  1. Newschevron right
  2. Payne over 'smash or pass'-video's: "Ik heb er geen rare bedoelingen mee"

Misschien heb je het fenomeen smash or pass al voorbij zien komen op sociale media. Video's waarin mannen en vrouwen elkaar face-to-face beoordelen op hun uiterlijk. Hoewel er veel mensen zijn die zulke content helemaal geweldig vinden, hebben sommigen hier ook kritiek op. Youtuber Payne maakt smash or pass-video's en sprak met Sander over dit fenomeen en waarom hij zulke content maakt.

Real-life Tinder

Smash or pass is momenteel erg populair in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Payne checkte zulke content al langer en kwam op het idee om zelf ook smash or pass-video's te gaan maken. Naar eigen zeggen maakt hij de video's vooral om mensen aan elkaar te koppelen. "Ik houd ervan om mensen te koppelen. Ik zag dit vooral als een real-life Tinder. Als je iemand wel of niet leuk vindt swipe je als het ware naar links of rechts."

Quote

Ik had totaal niet verwacht dat mensen zich er zo bij zouden voelen.

Payne

Niet bedoeld als vleeskeuring

Ondanks dat de smash or pass-video's van Payne het goed doen en veel positieve reacties krijgen, is niet iedereen te spreken over zijn content. Liyah van Temptation Island sprak eerder met Sander en vindt bijvoorbeeld dat het de scheve machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen vergroot. Payne geeft echter aan geen kwade bedoelingen te hebben met zijn video's. "Ik had totaal niet verwacht dat mensen zich er zo bij zouden voelen. Bij de opnames maken we het vooral gezellig. Mensen leren elkaar kennen. Uiteindelijk vindt ik het leuk dat mensen gegevens uitwisselen met elkaar en dat er koppels uit komen. Dat is mijn doel. Ik snap dat mensen zich zo kunnen voelen over het concept smash or pass, maar het is echt niet bedoeld als vleeskeuring, zoals sommige mensen zeggen."

Geen rare bedoelingen

Hoewel Payne begrip heeft voor de mening van Liyah vindt hij dat mensen vooral rekening moeten houden met zijn intenties om smash or pass-video's te maken. "Ik begrijp dat mensen zich zo kunnen voelen, maar ik heb er geen rare bedoelingen mee. Als je bij de opnames bent, kun je zien dat mensen het gezellig hebben. Zie het gewoon als Tinder. Als je iemand niet leuk vindt, is het gewoon een pass. Dat is alles."

Quote

Iedereen vond het leuk om mee te doen en zelfs de mensen die negatieve reacties kregen, willen er een volgende keer weer bij zijn.

Payne

Nog meer video's

De negatieve reacties weerhouden Payne er in elk geval niet van om door te gaan met het maken van smash or pass-video's. "Er komen nog wel een paar video's aan, maar daarna ga ik wel verder met iets anders. Iedereen is oud genoeg om mee te doen. Ik vraag van tevoren ook aan mensen of ze beseffen dat ze negatieve reacties kunnen krijgen en hoe ze daarmee om zullen gaan. Iedereen vond het leuk om mee te doen en zelfs de mensen die negatieve reacties kregen, willen er een volgende keer weer bij zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie