FunX

Student Eva (17) woont in caravan: "De struggle is best wel groot"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Student Eva (17) woont in caravan: "De struggle is best wel groot"

Stel je voor dat je gaat beginnen aan je studie, maar geen kamer kan vinden in de stad waar je gaat studeren. Blijf je dan thuis wonen, ga je op en neer reizen of zoek je naar een andere creatieve oplossing? Eva (17) koos ervoor om in een caravan op een camping te gaan wonen en in Start met Fernando vertelt ze hier meer over: "Heel veel woningen mogen studenten niet in."

Eva in Start met Fernando over haar keuze om in een caravan te gaan wonen

'Wel gezellig'

Via een vriendin kwam Eva op het idee om op een camping te gaan wonen, nadat het haar niet was gelukt om een kamer te vinden. "Ik heb een vriendin die ook naar Groningen ging en zij heeft een caravan. Samen met haar ouders kwam zij op het idee om op de camping te gaan staan", zegt Eva, die het eigenlijk ook wel gezellig vindt op de camping. "Het is op zich best rustig, want we staan in een stadspark en dus is er ook wel wat natuur. Maar in de avond zitten we met andere studenten te drinken aan een tafeltje in het midden van het veld, dus dan is het wel gezellig."

Kamer niet gelukt

Eva zegt dat mensen om haar heen het wel een creatieve oplossing vinden. "Iedereen vindt het wel een goede oplossing, maar ook wel zielig voor mij dat ik nog niks heb gevonden. Het liefst zit je natuurlijk gewoon in een kamer." Dat is Eva echter niet gelukt, ondanks dat ze er alles aan gedaan heeft. "Ik zit wel op meerdere woningsites. Ik zit op Kamernet en op Facebook, enzo. Maar ik heb nog helemaal geen reactie terug gehad, dus de struggle is best wel groot."

Wooncrisis

De wooncrisis in Nederland is real en zeker ook voor studenten, merkt Eva. "Ik merk dat er heel veel woningen zijn waar geen studenten in mogen", zegt ze. "Dus het zou wel zijn als er meer woningen komen waar studenten in zouden kunnen. Natuurlijk is er gewoon een heel groot woningtekort, niet alleen voor studenten, maar voor iedereen. Dus ik weet niet echt wie dan voorrang zouden moeten krijgen."

200 km reizen om kleren te wassen

Eva probeert er dan maar het beste van te maken op de camping en dat lukt aardig. "Douchen doen we gewoon in een apart hok op de camping. Dat is een minuutje lopen en dan kan je lekker douchen. Daar is ook een toilet, maar ik heb ook een toilet in m'n caravan staan, dus dat is dan nog wel chill. Om te wassen ga ik gewoon elk weekend naar huis", lacht Eva, die het wassen iets simpeler laat klinken dan het in werkelijk is: "Dat is wel 200 kilometer, dus niet heel dichtbij."

Ster advertentie
Ster advertentie