FunX

Aylin (24) hoort vaak dat ze haar leven niet op orde heeft: "Let me live"

foto: Instagram: aylin.f
  1. Newschevron right
  2. Aylin (24) hoort vaak dat ze haar leven niet op orde heeft: "Let me live"

Als je social media moet geloven, heeft iedereen een perfecte baan, relatie of thuissituatie, waardoor mensen veel druk ervaren. De werkelijkheid is uiteraard anders en daarom laat de 24-jarige Aylin via TikTok graag die andere kant zien. "Als ik die druk ervaar, zullen andere mensen dat ook wel hebben", aldus Aylin in gesprek met Fernando in Start.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ik heb mijn leven niet op orde'

"Hey, ik ben Aylin en ik heb mijn leven niet op orde", begint Aylin haar TikTok, die inmiddels ruim 150.000 keer werd bekeken op het platform. Aylin dacht dat veel mensen zich in haar video zouden kunnen vinden. "Ik kreeg vanuit mijn omgeving geluiden te horen als: 'Ga een keer wat met je leven doen'. Alsof ik nu niks doe. Dus als ik dat hoor en die druk ervaar, zullen andere mensen dat ook wel hebben", aldus Aylin in gesprek met Fernando.

'Heel gelukkig'

Aylin voelde in eerste instantie veel druk van haar omgeving en kreeg het gevoel dat ze niet genoeg deed met haar leven. "Maar daarna dacht ik: bemoei je lekker met jezelf. Ik ben gelukkig en als dat op een andere manier is dan hoe de rest het doet, let me live", zegt Aylin.

Het zijn vooral andere mensen die haar het gevoel geven dat haar leven niet op orde is. Bijvoorbeeld doordat ze met haar studie in haar derde tussenjaar zit, dat ze nog thuis woont of elk half jaar een andere baan heeft. "Eigenlijk is alles op orde. Ik ben gewoon heel gelukkig en ik vind dat dat hetgeen is wat het leven op orde maakt."

'Plan niet ver vooruit'

Als mensen Aylin bijvoorbeeld vragen wanneer ze het huis uit wil, antwoordt Aylin dat ze geen idee heeft. "Ik plan niet zo heel ver vooruit. Ik kijk stapje voor stapje wat ik met m'n leven wil doen en als er iets in de tussentijd verandert, stuur ik gewoon weer bij. Ik laat me eigenlijk gewoon een beetje meeflowen."

Om die reden wil Aylin ook niet te grote doelen stellen in het leven. "Het enige doel wat ik heb, is om gezond te blijven en om gelukkig te blijven. Hoe dat eruitziet in de praktijk interesseert me niet."

Aylin in gesprek met Fernando

Ster advertentie
Ster advertentie