FunX

FunX komt in actie voor slachtoffers Marokko en Libië

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. FunX komt in actie voor slachtoffers Marokko en Libië

Op woensdag 20 september komt FunX in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië. Zowel on air als online zal tussen 06.00 en 23.00 uur volledig in het teken staan van de twee landen met het streven om zoveel mogelijk geld op te halen voor verschillende goede doelen.

SOS Marokko en Libië

Tijdens de speciale actiedag voor Marokko en Libië komen er de hele dag verhalen en ervaringen van luisteraars en artiesten aan bod die een persoonlijke band hebben met Marokko en/of Libië. Zo komen onder meer Mula B, Iliasopdebeat en Katnuf langs om te praten over de situatie in beide gebieden. Ook spreken de FunX-dj’s met lokale hulpverleners over wat slachtoffers in de rampgebieden nodig hebben om te kunnen overleven in de erbarmelijke omstandigheden.

Livestream op TikTok

Ook is er tussen 20.00 en 21.00 uur een livestream op het TikTok-kanaal van FunX waar Ouassima in gesprek gaat met luisteraars en artiesten over de rampen in Marokko en Libië. Tijdens de TikTok-uitzending is er geen muziek te horen en staat het delen van ervaringen en verhalen centraal.

Wat is er gebeurd in Marokko en Libië?

In de nacht van 8 op 9 september vond er een aardbeving plaats met een kracht van 6,8 in Marokko. Het epicentrum lag in de provincie Al Haouz en raakte ook de stad Marrakech. Uit de laatste cijfers van de Marokkaanse autoriteiten blijkt dat er bijna 3000 mensen overleden zijn en meer dan 2500 slachtoffers gewond raakten.

Een dag later werd ook Libië geraakt door een verschrikkelijke natuurramp. De storm die Daniel wordt genoemd, veroorzaakte een heftige regenval die voor grote overstromingen in de stad Derna zorgde. Volgens Unicef zouden er ongeveer 664.000 mensen getroffen zijn, maar de VN-organisatie spreekt over zo'n 884.000 Libiërs. De autoriteiten van de regering in de hoofdstad Tripoli spreekt over een dodental van 7000, maar de burgermeester van de stad Derna vreest dat dit mogelijk 20.000 doden zijn.

Doneren

Wil jij doneren? Hier lees je meer over de verschillende goede doelen die je kunt steunen.

Ster advertentie
Ster advertentie