FunX

Zo kun je de slachtoffers in Marokko en Libië helpen

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Zo kun je de slachtoffers in Marokko en Libië helpen

FunX zet zich op 20 september de hele dag in om geld op te halen voor verschillende goede doelen die zich inzetten voor de slachtoffers van de natuurrampen in Marokko en Libië. Wil jij doneren? Hieronder vind je verschillende stichtingen die je kunt steunen.

Welke stichtingen kun je steunen?

Moustaqbel

De organisatie Moustaqbel komt in actie voor jonge kansarme studenten in Marokko door te zorgen voor huisvesting, gezonde voeding en onderwijs. Met de donaties zorgen ze voor eten, water, medische assistentie en het herbouwen van de geraakte huizen.

House of Besma

Ouassima zet zich samen met House of Besma in voor de slachtoffers in de getroffen gebieden in Marokko. Besma is een platform voor jonge vrouwen dat zich op verschillende manieren inzet voor kwetsbare groepen. Donaties zullen in Marokko in samenwerking met lokale partners worden uitbesteed aan voedsel, medicijnen en de nodige basisbehoeften.

Islamic Relief

Stichting Islamic Relief haalt geld op voor Marokko en Libië en werkt nauw samen met lokale partners om eten, dekens, matrassen en andere essentiële spullen en hulp te bieden.

Stichting rizq

Stichting RizQ zet zich in voor noodhulp in Marokko. De stichting draagt onder andere zorg voor noodpakketten om in de basisbehoeften te voorzien, denk aan: hygiëne artikelen, voedsel en water.

SOS Marokko en Libië

Op woensdag 20 september komt FunX in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de storm in Libië met de actiedag SOS Marokko en Libië. Om aandacht te vragen voor de situatie in deze landen staat FunX die dag tussen 06.00 en 23.00 uur volledig in het teken van het ophalen van geld voor verschillende goede doelen. Zowel on air als online biedt FunX de ruimte aan persoonlijke verhalen van luisteraars en artiesten en spreken FunX-dj's met lokale hulpverleners over wat slachtoffers in de rampgebieden nodig hebben om te kunnen overleven in de erbarmelijke omstandigheden.

Daarnaast is er tussen 20.00 en 21.00 uur een livestream op TikTok waar Ouassima in gesprek gaat met luisteraars en artiesten over de rampen in Marokko en Libië.

Wil jij doneren? Lees dan hier hoe je kunt helpen.

Ster advertentie
Ster advertentie