FunX

Rappende zoon van Sigrid Kaag (D66) is trots op zijn moeder

foto: Instrgam: qaq_official
  1. Newschevron right
  2. Rappende zoon van Sigrid Kaag (D66) is trots op zijn moeder

Sigrid Kaag was een van de grote winnaars bij de Tweede Kamerverkiezingen. Ze behaalde met D66 het hoogste aantal zetels in de partijgeschiedenis. Ze was tijdens haar campagne uiteraard veel in de media en daaruit leerden we ook dat haar zoon Adam een rapper is. Fernando belde hem vanochtend in Start over zijn muziek en de verkiezingsoverwinning van zijn moeder.

Adam vertelt over hoe trots hij is op zijn moeder en over zijn muziek

Extreem blij en trots

Adam geeft allereerst aan hoe trots hij is op zijn moeder, die gisteravond een grote overwinning behaalde met haar partij. "Extreem blij en trots als haar zoon." Hij heeft er dan ook vertrouwen in dat zijn moeder deze nieuwe verantwoordelijkheid aan zal kunnen. "Ik heb haar erg uitdagend werk zien doen en zij klaart de klus. Minder praten en meer werken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muziek

Zelf koos Adam niet voor de politiek, maar voor een muzikale richting. "Ik weet niet hoe ik het zou doen in de Tweede Kamer", lacht hij. "Ik ben blij met mijn keuze voor muziek." Of hij wel politiek geladen boodschappen in zijn muziek verwerkt? Zeker. "Mijn tracks gaan vooral over identiteit en gelijkheidskwesties. En dat is natuurlijk erg verbonden met mijn identiteit als Palestijn."

Palestina

Adam woonde ruim zes jaar in Palestina en dat blijkt een grote inspiratiebron voor zijn muziek. "Mijn familie heeft de gevolgen van geweld moeten ondervinden. Ik heb zelf veel geweld gezien. Dus naast dat ik bewustzijn wil creëren, is het voor mij ook een uitlaatklep om mijn emoties te verwerken."

Zijn rapnaam is QaQ en hij heeft al een aantal tracks online staan!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie