FunX

Travis Scott liet Vitesse zien hoe je de Gelredome laat juichen

foto: Getty Images: Andreas Rentz
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott liet Vitesse zien hoe je de Gelredome laat juichen

Travis Scott die zijn Europese tour aftrapt in Arnhem. Het klinkt voor veel Nederlandse rage rap-fans als een sprookje, maar afgelopen weekend was de Gelredome toch écht het toneel waar de reis naar Utopia van start ging. Toen de rapper het voetbalstadion van het noodlijdende Vitesse afbrak met bangers als FE!N, Sicko Mode en Goosebumps begreep ik de ongelooflijke obsessie bij zijn achterban ineens: dit soort shit zie je in Nederland maar zelden.

Wachten, wachten, wachten

Oké, laten we eerlijk zijn. Het is niet altijd lang leve de lol als je een show van Travis Scott bezoekt. Zo kunnen Nederlandse fans zich wellicht goed herinneren dat hij vorig jaar bij Rolling Loud bijna een uur op zich liet wachten en zullen tegenstanders zich snellen om het Astroworld-drama aan te halen. Ook tijdens de Europese aftrap van zijn Utopia Circus Maximus-tour was het als fan een aardige opgave om Travis Scott aan het werk te kunnen zien.

De rijen rondom de Gelredome waren oneindig. Terwijl het begon te regenen, leek er geen centimeter beweging richting de ingang in te zitten. Fans van jong tot oud gekleed in Travis Scott-merchandise probeerden zich met een sigaret of blikje drinken staande te houden om hun favoriete artiest te kunnen bewonderen. Eenmaal binnen was het wachten nog niet voorbij. Zo hoopte het publiek urenlang in een doodstille Gelredome dat er iets op het podium zou gaan gebeuren.

foto: Getty Images: Andreas Rentz

Geen voorprogramma

Het verlangen van de fans werd ingewilligd toen een dj de stage opkwam om een paar nummers te draaien. Hoewel het de meest random selectie van tracks was - van afrobeats tot trapmuziek - werden de eerste moshpits al in gang gezet. Het was duidelijk dat het publiek niet kon wachten om los te gaan. Nog groter was dan ook de teleurstelling toen de dj na een half uur weer het podium verliet. Opnieuw moesten de vele fans in stilte toeleven naar de opkomst van La Flame.

foto: Getty Images: Andreas Rentz

Vergeven en vergeten

Dat Travis Scott veel geduld vraagt van zijn achterban is een understatement. Maar zodra hij om 21.15 uur het podium in de Gelredome betreedt, is alles hem meteen vergeven en vergeten. Zo trapt hij zijn show af met tracks als Hyaena en Aye en brengt hij zijn fans in extase voor wat hen te wachten staat met de banger Butterfly Effect. De bezwete mensen, die volledig uit hun plaat gaan en "for this life I cannot change" door het voetbalstadion scanderen, krijgen geen tijd om bij te komen. Zo ontketent Travis een orkaan van geluid als hij doorschakelt naar zijn volgende hit en de beat van Highest In The Room uit de speakers begint te knallen.

Zoals we Travis Scott kennen, had hij tijdens zijn performance ook veel aandacht voor zijn fans. Zo liet hij verschillende mensen het podium opkomen om met hem los te gaan en gaf hij zelfs zijn sneakers weg.

foto: Getty Images: Andreas Rentz

Travis Scott brengt je naar Utopia

Al het voorgaande bleek slechts een warming-up voor het hoogtepunt van de avond. Terwijl het "f*ck the club up" van No Bystanders luidkeels werd meegeschreeuwd door het publiek, mixte Travis' dj Chase B de track FE!N in. De rapper performde de absolute hit maar liefst zes keer achter elkaar, gevolgd door de bangers Sicko Mode, Antidote en Goosebumps.

Travis Scott bewees hoogstpersoonlijk hoe je een heel voetbalstadion in Arnhem uitbundig laat juichen, zonder ook maar een bal aan te raken. De rapper die de waanzinnige reis naar Utopia verzorgde, trok alles uit de kast om zijn fans naar een nieuwe dimensie te brengen. Ondersteund door sterke visuals, bizarre lichteffecten en ongelooflijk veel vuur(werk) regisseerde hij de hele rage met zoveel gemak, alsof het een routineklus voor hem was. Terwijl er geen spaan overbleef van de Gelredome wierp ik een blik op de stage en begreep ik ineens waar het rotsachtige maanlandschap vandaan kwam. De laatste keer dat we zo'n orkaan van geluid hebben ervaren, was volgens mij tijdens de oerknal.

foto: Getty Images: Andreas Rentz

Ster advertentie
Ster advertentie