FunX

FunX-luisteraars Sie & Raymond zamelen kleding in voor daklozen

  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraars Sie & Raymond zamelen kleding in voor daklozen

FunX-luisteraars Sie en Raymond waren vandaag in the building en brachten kapot veel zakken met bruikbare kleding mee voor daklozen. Deze movement ontstond na een oproepje in Start met Fernando waar uiteindelijk veel reacties op kwamen van luisteraars. Stay tuned voor meer en blijf die good vibes verspreiden!

Vertrouwen

Sie hoorde vorige week het belletje met FunX-luisteraar Edson die zijn hulp aanbood aan daklozen om bij hem thuis te douchen. Uiteindelijk besloot ook Sie haar hulp aan te bieden en wat voor een hulp, damn! Vandaag nam ze ongeveer twintig zakken met kleding mee naar de studio, maar ze heeft er thuis nog veel meer liggen. En dat allemaal binnen een week met behulp van mensen in haar omgeving. "Mensen waren heel blij dat er een organisatie is waar ze terecht kunnen en enigszins vertrouwen in hebben. Het ging eigenlijk vanzelf, iedereen wil helpen."

Eigen ervaring

Je medemens helpen in moeilijke tijden is natuurlijk altijd nodig, maar Sie kan hier uit eigen ervaring over meepraten. "Ik ben ongeveer twintig jaar geleden zelf dakloos geweest. Toen was ik zo'n 11 jaar oud. Ik weet hoe het is om geen dak boven je hoofd te hebben." Uiteindelijk heeft Sie zich kunnen herpakken met hulp van vrienden en familie. Inmiddels heeft ze een dochtertje, een dak boven haar hoofd en doet ze haar ding met haar eigen bedrijfje.

Wasstraat

Volgens Sie moet er in elke stad een soort "wasstraat" komen waar daklozen zich kunnen opfrissen. Het idee is dat ze daar hun oude kleding kunnen dumpen en beschikbare en gewassen nieuwe kleding aan kunnen trekken. Sie: "Als je er onverzorgd bijloopt, kijken mensen je raar aan. Deze oplossing geeft een stukje meer waardigheid, denk ik."

Tweede leven

FunX-luisteraar Raymond was ook in the building en vertelde dat hij vaak nieuwe kleding koopt, maar het uiteindelijk weinig tot niet draagt. Deze inzameling was voor hem dus perfect om zijn kleding te doneren aan iemand die het ├ęcht nodig heeft. Raymond:

"Het zit wel een beetje in me dat ik veel voor anderen wil doen. Ik heb best wel veel spullen en ik koop vaak wat, maar ik geef het daarna ook weer weg. Het krijgt altijd een tweede leven. [...] Ik heb jassen meegenomen die zo goed als nieuw zijn. Ook sokken en onderbroeken, allemaal splinternieuw."

Ster advertentie
Ster advertentie