logo
FunX

"De Maya's hebben nooit voorspeld dat de wereld zou vergaan"

bron: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. "De Maya's hebben nooit voorspeld dat de wereld zou vergaan"

Zo rond 21 december 2012 dachten veel mensen dat de aarde zou vergaan, omdat de Maya's dat ooit zouden hebben voorspeld. Zoals je misschien wel hebt gemerkt, heeft dat moment nooit plaatsgevonden. Rekenfoutje? Volgens sommige mensen wel en zij geloven dat het einde der tijden daarom dit jaar op 21 juni zal plaatsvinden. Dus aanstaande zondag al. Giorgio en Vanessa bellen daarom met Maya-kenner Peter Toonen en vragen hem of ze zich druk moeten maken om het aankomende weekend.

Geen misrekening

Peter vertelt in Turn Up! dat hij ook heeft gelezen dat mensen beweren dat er een misrekening is gemaakt met de Maya-kalender, maar dat klopt volgens hem niet. "Die grote omslag van de lange kalender was echt op 21 december 2012. En de Maya's hebben nooit gezegd dat de wereld zou vergaan. Dat komt uit een rampenfilm en daar is de pers bovenop gaan zitten." Maak je dus niet druk om aanstaande zondag. Er is helemaal niets aan de hand.

Verandering in bewustzijn

Volgens de Maya-kalender was er in 2012 inderdaad een einde, maar niet een der tijden. "Het was het einde van een kosmische cyclus", zegt Peter Toonen. "De Maya's wisten veel van al die kalenders en hadden dat al vastgelegd." Ze doelden volgens hem op een soort nieuw begin. "De Maya's hadden het over een verandering in bewustzijn." Gezien de klimaatcrisis, de coronacrisis en een economische crisis is er genoeg om bewust van te zijn. We zitten wel degelijk in een rampsituatie, maar "dat hebben we zelf gedaan en mogen we zelf oplossen", aldus Peter.

De maya's hebben nooit voorspeld dat de wereld zou vergaan - Maya-expert Peter Toonen

Ster advertentie
Ster advertentie